Ντινάμο Κιέβου - Μπαρτσελόνα 0-4: Πρόκριση στους «16» με τα... δεύτερα οι Καταλανοί (highlights)!

Η Μπαρτσελόνα, χωρίς Μέσι, και με πολλούς βασικούς στον πάγκο για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, συνέτριψε 4-0 την Ντιναμό Κιέβου στο «Ολιμπίνσκι» έκανε το «4 στα 4» κι εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Champions League

Δεν πα να ταν ο Λιονέλ Μέσι στην Βαρκελώνη για λόγους ξεκούρασης (όπως κι ο Ντε Γιονγκ); Δεν πα να ‘ταν στα «πιτς» οι, τραυματίες, Πικέ, Σέρζι Ρομπέρτο και Μπούσκετς, ενώ οι Γκριεζμάν, Ντεμπελέ, Άλμπα ήταν εκτός βασικού σχήματος;

Η Μπαρτσελόνα πέτυχε την 4η διαδοχική της νίκη σ’ ισάριθμα ματς του 7ου ομίλου του Champions League - εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους «16» του θεσμού, μετά την συντριβή της, επίσης ελλιπούς, Ντιναμό Κιέβου, στο «Ολιμπίνσκι», της Ουκρανικής πρωτεύουσας με 4-0.

Το σκορ διαμορφώθηκε στο 2ο ημίχρονο, μετά από ένα πρώτο που η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν η νεότερη Μπαρτσελόνα που εμφανίστηκε σε ευρωπαϊκά γήπεδα από το 2011 (με μ.ο 24 χρόνια και 206 μέρες) - είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά την μεγάλη ευκαιρία σ’ αυτό το διάστημα την είχε η ομάδα του Λουτσέσκου.

Ωστόσο ο Τερ Στέγκεν σταμάτησε τον Ντε Πένα που βρέθηκε σε θέση βολής μετά από κόντρα που ξεκίνησε από λάθος του Τρινκάο.

Στην επανάληψη η υπεροχή των φιλοξενούμενων μετουσιώθηκε σε γκολ.

Το παρθενικό τέρμα του Ντεστ ήρθε μετά από ομαδική ενέργεια, κάθετη κίνηση του Αμερικανού μπακ και διαγώνιο σουτ που ακολούθησε ασίστ του Μπρέιθγουειτ (52’).

Ο τελευταίος,εκτός από την ασίστ, 5 λεπτά μετά με προβολή, έπειτα από κεφαλιά του (ντεμπιτάντ) Μινγκέθα, σε κόρνερ του Αλενιά «τελείωσε» το ματς.

Μάλιστα ο Δανός, αφού ο Ντε Πένα αστόχησε σε νέο τετ α τετ, έφτασε τα δύο γκολ στη βραδιά αξιοποιώντας πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, από σπρώξιμο του Ποπόφ (70’).

Ως το φινάλε Πουτζ, Ντεστ και Ματέους Φερνάντες απώλεσαν ευκαιρίες, αλλά όχι κι ο Γκριεζμάν που τελείωσε υποδειγματικά, με το αριστερό, μια υπέροχη ομαδική προσπάθεια των Καταλανών, αξιοποιώντας ασίστ του Άλμπα (92’).

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπούσαν, Κεζντιόρα, Ζαμπάρνι, Μικολένκο, Καράαβαεφ (60' Ποπόφ), Σεπελίεφ (83' Μπαλούτσα), Μπουγιάλσκι, Γκάρμας (59' Αντριέφσκι), Σαραπένκο (71' Λέντνεφ), Βέρμπιτς, Ντε Πένα (71' Σουπριάχια).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Μινγκέσα, Λενγκλέ (66' Άλμπα), Φίρπο, Πιάνιτς (65' Πουτζ), Αλένα, Τρινκάο (83' Κόνραντ), Κοουτίνιο (66' Γκριεζμάν), Πέδρι (73' Ματέους Φερνάντες), Μπρέθγουεϊτ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα