BBC Sports Personality Awards: Νικητές Λίβερπουλ, Κλοπ και Χάμιλτον (pics)

Η Λίβερπουλ, ο προπονητής της ομάδας, Γιούργκεν Κλοπ και ο σπουδαίος Λιούις Χάμιλτον ήταν οι νικητές των βραβείων «BBC Sports Personality Awards». Η ειδική βράβευση για τον Μάρκους Ράσφορντ.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας Λίβερπουλ ανακηρύχθηκε η ομάδα της χρονιάς για το 2020 στα BBC Sports Personality Awards. Οι «κόκκινοι» ύστερα από 30 χρόνια επέστρεψαν στην κορυφή του Αγγλικού πρωταθλήματος.

Μετά την κατάκτηση της Premier League και ο τεχνικός των «κόκκινων», Γιούργκεν Κλοπ, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου προπονητή για το 2020 από το BBC.

Ο αρχηγός της ομάδας, Τζόρνταν Χέντερσον έφτασε μια ανάσα από το να ανακηρυχθεί η προσωπικότητα της χρονιάς, αλλά τελικά το σχετικό βραβείο κατέληξε στον σπουδαίο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος φέτος έσπασε όλα τα ρεκόρ στη Formula 1, κατακτώντας ένα ακόμη πρωτάθλημα.

«Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω κάποιες φορές, όταν κοιτάω όλα όσα έχουν συμβεί. Θυμάμαι ως παιδί να βλέπω την Premier League και το Champions League. Ήταν απίστευτο που φτάσαμε ως εκεί.

Είχα το όνειρο να κατακτήσω την Premier League από τότε που ήμουν παιδί. Ήμουν μικρό παιδί τότε και τώρα είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήταν μια ξεχωριστή χρονιά, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για τους συμπαίκτες μου» δήλωσε ο αρχηγός των πρωταθλητών Αγγλίας Τζόρνταν Χέντερσον.

Ο Κλοπ από την πλευρά του, είπε στον αρχηγό της ομάδας του: «Γεια σου φίλε, γεια σου αρχηγέ μας.

Όταν πήραμε το πρωτάθλημα ήσουν εκείνος που έγραψε από ένα ξεχωριστό μήνυμα για τον καθένα, τώρα είναι σειρά μου να στο ανταποδώσω.

Στην Λίβερπουλ λέμε ότι δεν έχουμε έναν πρωταγωνιστή, έναν σούπερ σταρ, γιατί το αστέρι για εμάς είναι το σύνολο. Η αλήθεια όμως είναι ότι είσαι σούπερ σταρ στον τρόπο με τον οποίο μας κρατάς ως ομάδα, ενωμένους.

Τζόρνταν, ο κόσμος πολλές φορές παραβλέπει την ποιότητά σου, όχι όμως εγώ και οι συμπαίκτες σου.

Έπειτα από ένα πολύ δύσκολο ταξίδι με πολλά εμπόδια, όλοι μπορούν να δουν την προσωπικότητά σου, τον χαρακτήρα σου και τις δυνατότητές σου. Έχεις όλο το πακέτο.

Οδήγησες την ομάδα σε κάτι για το οποίο έκανε υπομονή 30 χρόνια. Το έκανες με ταπεινότητα. Είσαι αθλητής παγκόσμιας κλάσης και ποδοσφαιριστής, αλλά πάνω απ' όλα είσαι υπέροχος άνθρωπος.

Σε ευχαριστώ για όλσα φίλε μου, εύχομαι ένα ευτυχισμένο 2021.

Με αγάπη, Γιούργκεν...».

Ειδική βράβευση για τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος εκτός από εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, είναι και ένας εξαιρετικός άνθρωπος.

Θυμίζουμε πως διαμαρτυρήθηκε φέτος για τα δωρεάν γεύματα, ζητώντας να επανέλθουν ως παροχή από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, για οικογένειες με μεγάλα οικονομικά προβλήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών, ενώ ξεκίνησε εκστρατεία για να ενθαρρύνει τη μόρφωση των παιδιών που ανήκουν στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

Πήρε το βραβείο ο Expert Special Panel Award.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα