Εκλογές Μπαρτσελόνα: Ξανά πρόεδρος ο Ζοάν Λαπόρτα με το 54% των ψήφων! (vid)

Επανέκαμψε μετά το 2010 στον προεδρικό θώκο της Μπαρτσελόνα από το βράδυ της Κυριακής (7/3) ο Ζοάν Λαπόρτα, καθώς εξελέγη και επίσημα νέος πρόεδρος του συλλόγου με 54% των ψηφών, πολύ κοντά στο αποτέλεσμα που είχε προβλέψει και το Exit Poll!

Τα αποτελέσματα του Exit Poll που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων τελικά επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο Ζοάν Λαπόρτα είναι και με τη... βούλα ο νέος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Κυριακής (7/3)!

Σε μια εκλογική διαδικασία με μια από τις μεγαλύτερες συμμετοχές μελών όλων των εποχών -ψήφισαν περισσότερα από 55.000 μέλη του συλλόγου- ο Λαπόρτα συγκέντρωσε το 54,28% των ψήφων, έναντι 29,99% του Βίκτορ Φοντ (ο οποίος πριν μερικούς μήνες φάνταζε ως φαβορί) και μόλις 8,58% του τρίτου υποψηφίου Τόνι Φρέισα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο έτεροι υποψήφιοι συνεχάρησαν τον νέο πρόεδρο πριν καταγραφεί το 100% των ψήφων, καθώς η νίκη του ήταν ξεκάθαρη, με τον Φρέισα να δηλώνει σχετικά: «Η νίκη του Λαπόρτα είναι αδιαμφισβήτητη. Τον συγχαίρουμε και θα τον στηρίξουμε όπως όλους τους προέδρους της Μπαρτσελόνα».

Δείτε τα συγχαρητήρια των Φοντ και Φρέισα στον Λαπόρτα:

Ο 58χρονος πλέον Λαπόρτα συνέδεσε το όνομά του με μια από τις «χρυσές» εποχές της Μπαρτσελόνα, καθώς επί προεδρίας του (2003-2010) η ομάδα της Καταλωνίας σάρωσε τόσο τους εγχώριους όσο και τους ευρωπαϊκούς τίτλους, κερδίζοντας 12 τρόπαια εκ των οποίων τα 6 την ίδια χρονιά (2009), αριθμός ρεκόρ για ποδοσφαιρικό κλαμπ.

Να σημειώσουμε ότι ο Λαπόρτα είχε διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Μπάρτσα στις εκλογές του 2015, ωστόσο είχε ηττηθεί τότε από τον Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, ο οποίος την Κυριακή (7/3) άσκησε επίσης το εκλογικό του δικαίωμα.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα