Ουκρανία: Πρωταθλήτρια η Ντιναμό Κιέβου με τον πατέρα Λουτσέσκου

Το πρωτάθλημα Ουκρανίας κατέκτησε μαθηματικά σήμερα (25/4) η Ντιναμό Κιέβου με τεχνικό καθοδηγητή τον Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Νέα πρωταθλήτρια Ουκρανίας είναι ουσιαστικά από σήμερα (25/4) η Ντιναμό Κιέβου, η οποία κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο στη χώρα.

Η ομάδα της πρωτεύουσας επικράτησε εντός έδρας με το συντριπτικό 5-0 της Ίνουλετς Πετρόβ και, σε συνδυασμό με την ήττα της Σαχτάρ Ντόνετσκ με σκορ 2-0 στο σπίτι της Ολεξάντρια, έκοψε πρώτη το νήμα στην 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Απομένουν τρεις αγωνιστικές για το πέσιμο της αυλαίας και η Ντιναμό προηγείται με +13 της Σαχτάρ (58 βαθμοί έναντι 45), με την τελευταία να μην προλαβαίνει να φτάσει την αντίπαλό της.

Έτσι, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Premier Liga με την Ντιναμό Κιέβου, σπάζοντας ταυτόχρονα την τετραετή κυριαρχία της Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία σήκωνε την κούπα συνεχώς από το 2017 έως το 2020.

Ο 75χρονος Ρουμάνος προπονητής, πατέρας του γνωστού μας Ραζβάν Λουτσέσκου, κατέκτησε το 10ο πρωτάθλημά του ως επικεφαλής στον πάγκο ομάδας, καθώς έχει στη συλλογή του ακόμα 8 τίτλους με τη Σαχτάρ και 1 με τη Γαλατασαράι στην Τουρκία.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα