Ανακοίνωσε ότι (ξανα)φεύγει από τη Γιουβέντους ο Μπουφόν!

Τις πληροφορίες που τον ήθελαν ν' αποχωρεί (για δεύτερη φορά...) από την Γιουβέντους το φετινό καλοκαίρι επιβεβαίωσε ο Τζίτζι Μπουφόν, αλλά άφησε ανοικτό το αν θα συνεχίσει ν' αγωνίζεται στα 43 του χρόνια 

Eπιβεβαίωνοντας τα όσα έρχονταν εν είδη πληροφοριών το προηγούμενο διάστημα από την Ιταλία ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη Γιουβέντους το προσεχές καλοκαίρι, αλλά όχι κι ότι θα σταματήσει από την ενεργό δράση.

Ο 43χρονος Ιταλός γκολκίπερ μίλησε στο BeIN Sports και εξήγησε ότι ο κύκλος του στους «μπιανκονέρι»... (ξανα)έκλεισε δύο χρόνια μετά την επιστροφή του έπειτα από την μοναδική σεζόν του (2018-19) στην Παρί Σεν Ζερμέν που παρενεβλήθη ως παρένθεση στη 19χρονη θητεία του στη «γηραιά κυρία»

Ωστόο δεν ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του, αφήνοντας ανοιχτό το «παράθυρο» να συνεχίσει σε άλλη ομάδα, αν βρει κίνητρο να αγωνιστεί.

«Το μέλλον μου είναι ξεκάθαρο και προδιαγεγραμμένο. Αυτή η όμορφη και πολύ μακριά εμπειρία μου στη Γιούβε έρχεται σε οριστικό τέλος αυτόν το χρόνο. Θα σκεφτώ αν θα σταματήσω να αγωνίζομαι, αν θα βρω μια κατάσταση που μου δίνει κίνητρο να παίζω ή αν θα αλλάξω τη ζωή μου. Νομίζω ότι τα έχω δώσει όλα στη Γιουβέντους. Έχω λάβει και τα πάντα και δεν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο. Φτάσαμε στο τέλος του κύκλου και είναι το σωστό για μένα να διώξω κάθε σκιά».

Προ ημερών δημοσίευμα της «Tuttosport» τον ήθελαν μεταξύ τεσσάρων ομάδων πλην της Γιούβε.

Τις Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Γαλατάσαραϊ, Ντινάμο Κιέβου οι υπόλοιπες.

Στο BeIn Sports, πάντως, ο Μπουφόν δεν ανέφερε κάτι περισσότερο για το αν θα υπάρξει επόμενος σταθμός της καριέρας του

Ο Μπουφόν βρέθηκε στη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2001, για το ποσό ρεκόρ των 52.000.000 ευρώ (ρεκόρ μεταγραφής τερματοφύλακα τότε...) που καρπώθηκε η Πάρμα.

Παρέμεινε στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2018, κατακτώντας 9 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, 5 Supercoppa και φτάνοντας σε 3 τελικούς Champions League.

Στο παλμαρέ του φυσικά βρίσκεται και ο τίτλος της Serie B το 2006-2007, όπου ακολούθησε την ομάδα.

Το καλοκαίρι του 2018 αποχώρησε με προορισμό την Παρί, στην προσπάθειά του να κατακτήσει ένα Champions League. Απέτυχε και επέστρεψε στη «γηραιά κυρία», κατακτώντας το περσινό πρωτάθλημα.

Συνολικά, μετράει 525 εμφανίσεις με τους «μπιανκονέρι» στην Serie A και 683 σε όλες τις διοργανώσεις.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα