Γιακουμάκης: «Στόχος μου ήταν να σωθούμε, όχι να βγω πρώτος σκόρερ»

Σαφώς απογοητευμένος ήταν από τον μαθηματικό υποβιβασμό της Φενλό ο Γιώργος Γιακουμάκης, παρά το γεγονός ότι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Eredivisie.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης πραγματοποίησε μια σπουδαία χρονιά ατομικά, σημειώνοντας 26 γκολ, και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Eredivisie. Ωστόσο, δεν κατάφερε να αποτρέψει τον υποβιβασμό της Φενλό στην δεύτερη κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Μετά το παιχνίδι με τον Άγιαξ (ήττα με 3-1), το οποίο σφράγισε και τον μαθηματικό υποβιβασμό της ομάδας του, ο Έλληνας επιθετικός δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από το σπουδαίο ατομικό του επίτευγμα, αφού δεν συνδυάστηκε με την σωτηρία της Φενλό:

«Μετά τα πρώτα 15 παιχνίδια σκεφτήκαμε ότι μπορεί να απολαύσουμε την σεζόν όμως στη συνέχεια ήρθαν οι συνεχόμενες ήττες, δεν σκόραρα πολύ σε αυτό το διάστημα, δεν κερδίσαμε βαθμούς και παίξαμε το χειρότερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία.

Ο πρώτος μου στόχος ήταν να σωθούμε, όχι να βγω πρώτος σκόρερ. Δεν έχω σημειώσει ποτέ τόσα πολλά γκολ, αλλά εύχομαι να μας είχαν σώσει. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος μου όταν έβαλα πάτησα τα πόδια μου στην Ολλανδία. Δεν ένιωθα ότι σκόραρα όταν χάναμε.

Δεν μπορώ πλέον να απολαύσω αυτή την διάκριση. Δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένος. Είναι μια δύσκολη μέρα. Για εμένα και την ομάδα μου. Μια μέρα με άσχημα συναισθήματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα