Κλοπ: «Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του Σόλσκιερ»

Ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ μίλησε για τον θρίαμβο της ομάδας του επί της Μάντσεστερ ενώ ρωτήθηκε και για τον αντίπαλο προπονητή, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ είπε: «Ήταν μια πολύ καλή μέρα. Ήταν μια μεγάλη νίκη. Ξέρουμε ότι ήμασταν τυχεροί σε 2 ή 3 περιπτώσεις που η Μάντσεστερ μπορούσε να σκοράρει. Απλώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο, στο τελευταίο μισό του αγώνα ήμασταν αδίστακτοι, η πίεση μας ήταν εξαιρετική. Τι μπορώ να πω; Ότι το περίμενα; Όχι. Αυτό που κάναμε στο τελευταίο μισό του γηπέδου ήταν τρελό. Πιέζαμε ψηλά, κερδίζοντας μπάλες και σκοράραμε υπέροχα γκολ. Τους είπα στο ημίχρονο να παίξουν καλύτερα.

Ξεκινήσαμε απίστευτα καλά αλλά στη συνέχεια σταματήσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Ελέγξαμε το παιχνίδι ξανά μετά το πέμπτο γκολ, δεν ήταν το ζητούμενο να σκοράρουμε περισσότερα γκολ, απλά να προσπαθήσουμε να φύγουμε χωρίς άλλους τραυματισμούς.

Το αποτέλεσμα είναι τρελό, ρώτησα αν υπήρχε τέτοιο στην ιστορία και αν δεν υπάρχει, θα πάρει λίγο χρόνο (για να υπάρξει παρόμοιο). Οι παίκτες έγραψαν μια ωραίο σελίδα στο βιβλίο. Είναι ξεχωριστό, αλλά δεν γιορτάζουμε σαν τρελοί.

Έχουμε σεβασμό για τους αντιπάλους. Ήμασταν τυχεροί σε κάποιες στιγμές και η Μάντσεστερ δεν είναι στην καλύτερη στιγμή της.

Ο τραυματισμός του Μίλνερ είναι μυϊκός. Μου έδειξε πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ο τραυματισμός του Κεϊτά θα πρέπει να δούμε πόσο σοβαρός είναι, καθώς πονούσε πολύ. Τον χτύπησε λίγο δυνατά, όμως αυτό μπορεί να συμβεί κόντρα σε έναν τέτοιο αντίπαλο και με τέτοια ατμόσφαιρα.

Ο Κεϊτά βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Μιλήσαμε πριν το παιχνίδι, το παιχνίδι του κόντρα στην Ατλέτικο ήταν εξαιρετικό μέχρι το λάθος στα γκολ.

Ο Φιρμίνο ήταν εξαιρετικός. Ο Σαλάχ τραβάει πολύ την προσοχή και δικαίως. Ο Φορμίνο όμως είναι για ανθρώπους με ποδοσφαιρικές γνώσεις, ο κόσμος θα γράψει βιβλία για το πώς ερμηνεύει τον ρόλο του ψεύτικου ενιαριού. Δεν λέμε ότι το εφηύρε, αλλά κάπως έτσι μοιάζει μερικές φορές . Ήταν τρελό.

Το είδα, φαινόταν ότι θα μπορούσε να ήταν κόκκινη κάρτα στον Κριστιάνο. Δεν θέλω ο Κριστιάνο να πάρει κόκκινη κάρτα. Μου φάνηκε σαν μια κόκκινη, αλλά όχι. Ο Σαλάχ ήταν εκεί για να βάλει τα γκολ, μπορεί να τα βγάζει πέρα με τη φασαρία που κάνουν όλοι γύρω του. Απολαμβάνει το ποδόσφαιρο. Ήξερα πως θέλει να κλείσει εδώ την καριέρα του, γνωρίζω ποια είναι η κατάσταση.

Είναι τρεις πόντοι απέναντι σε έναν πραγματικό αντίπαλο, αλλά πρέπει να καταλάβεις σωστά αυτά τα παιχνίδια. Αναλύω τα παιχνίδια, μπορούμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και πρέπει να συγκεντρωνόμαστε περισσότερο, αλλά με το 5-0, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος, είναι εξαιρετικό. Απολύτως εξαιρετικό.

Φυσικά και καταλαβαίνω τον Σόλσκιερ. Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του αυτή τη στιγμή. Όταν χάνεις ένα ντέρμπι δεν θέλεις να πας στην συνέντευξη τύπου και να απαντήσεις σε ερωτήσεις. Δεν είναι μια ωραία κατάσταση για εκείνον».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα