Υποβιβάστηκε η Έστερσουντ που είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ

Η Έστερσουντ, η οποία πριν τρία χρόνια είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία του σουηδικού ποδοσφαίρου.

Το ελληνικό κοινό την γνώρισε το καλοκαίρι του 2017. Ήταν τότε που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ χάνοντας με 3-1 στην Τούμπας και νικώντας τον με 2-0 στη Σουηδία. Ο λόγος για την Έστερσουντ, η οποία με εκείνη τη νίκη της είχε προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

Πριν τον ΠΑΟΚ εκείνο το καλοκαίρι είχε αποκλείσει τη Γαλατασαράι με 2-0 στη Σουηδία και 1-1 στην Τουρκία. Τότε η Έστερσουντ συμμετείχε σε όμιλο του Europa League και συνέχισε να εκπλήσσει.

Αντίπαλοι της ήταν η Χέρτα, η Μπιλμπάο και η Ζόρια. Η σουηδική ομάδα κατάφερε και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Τον Φεβρουάριο του 2018 βρήκε απέναντι της την Άρσεναλ. Έχασε 3-0 στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στη Σουηδία, αλλά νίκησε στο Λονδίνο 2-1.

Τρία χρόνια μετά από εκείνη την εντυπωσιακή πορεία που έκανε την Ευρώπη να μάθει για τα καλά την Έστερσουντ, η σουηδική ομάδα δεν κατάφερε να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία του σουηδικού ποδοσφαίρου. Έπειτα από έξι συνεχόμενα χρόνια που συμμετείχε στην Allsvenskan η Έστερσουντ ηττήθηκε με 3-0 από την Βάρμπεργκς και υποβιβάστηκε και μαθηματικά.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα