La Liga: Πρώτη ξανά η Σοσιεδάδ, «αφεντικό» η Σεβίλλη στο ντέρμπι, «φρένο» της Βαλένθια σε Ατλέτικο!

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ πήρε το βασκικό ντέρμπι με την Οσασούνα (0-2) επιστρέφοντας στην κορυφή, η Σεβίλλη έμεινε στον πόντο, αφού νίκησε την συμπολίτισσα Μπέτις, με το ίδιο σκορ, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται στο -5 αφού στη Βαλένθια έμεινε στο 3-3 δεχόμενη δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία στη La Liga.

Μ' επικεφαλής της βαθμολογίας τη Ρεάλ Σοσιεδάδ διακόπτεται λόγω Εθνικών ομάδων η La Liga αφού η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν νίκη στην Παμπλόνα, στο βασκικό ντέρμπι την Οσασούνα 2-0.

Τα γκολ για τους (αήττητους μετά την πρεμιέρα) φιλοξενούμενους που επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά την ισοπαλία με την Αθλέτικ Μπιλμπάο κι υποσκέλισαν την ...συνονόματη τους Ρεάλ Μαδρίτης οι Μερίνο και Γιανουζάι στο τελευταίο 20λεπτο.

Με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε κι η Σεβίλλη της Ρεάλ Μπέτις στο ντέρμπι της πρωτεύουσας της Ανδαλουσίας κι είναι στον πόντο από την πρωτοπόρο (μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης).

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν στην επανάληψη ότι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής (2 κιτρ.) του Γκουίντο (45') φτάνοντας στη 2η σερί επιτυχία ενώ έχουν πέντε ματς αήττητοι (εκ των οποίων τέσσερα τρίποντο).

Αντίθετα οι «βερντιμπλάνκος» υπέστησαν τη 2η σερί ήττα χωρίς σκορ.

Νωρίτερα η Ατλέτικο Μαδρίτης υπέστη κάζο μεγατόνων στην Βαλένθια αφού καίτοι κέρδιζε 3-1 ως το 92' έφυγε με τον έναν πόντο στις αποσκευές της δεχόμενη δύο γκολ ως το 96' από τον Ούγκο Ντούρο!

Το 3-3 (τρίτη ισοπαλία για την, αήττητη 5 ματς, ομάδα του Σιμεόνε) αφήνει τους «κολτσονέρος» στο -5 (με ματς λιγότερο) από την κορυφή.

Όσο για τις «νυχτερίδες» (που είχαν και δοκάρι με τον Βας στο 63') έχουν 4π. συγκομιδής τα δύο τελευταία παιχνίδια.

Ισόπαλο, αλλά 2-2, έληξε και το Μαγιόρκα - Έλτσε, με το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στις καθυστερήσεις επίσης κι όλα τα γκολ να σημειώνονται μετά το 68'.

Οι δύο ομάδες δεν κερδίζουν για 5 ματς με τους γηπεδούχους να μετρούν 4 σερί ισοπαλίες και τους φιλοξενούμενους να έχουν 2 πόντους συγκομιδής.

Με την οριακή νίκη της Βιγιαρεάλ επί της ουραγού τη βαθμολογίας Χετάφε ξεκίνησε η δράση στο ισπανικό πρωτάθλημα την Κυριακή, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Το «κίτρινο υποβρύχιο» σκόραρε νωρίς με τον Τριγκέρος και αυτό το γκολ αποδείχθηκε αρκετό προκειμένου να φτάσει στη νίκη με σκορ 1-0.

Τα ματς του Σαββάτου 6/11

Η ...αύρα του Τσάβι - που την ίδια στιγμή προσγειωνόταν στη Βαρκελώνη (για να παρουσιαστεί τη Δευτέρα) δεν έφτασε στην Μπαρτσελόνα για να πετύχει το πρώτο της «διπλό» στο τρέχον πρωτάθλημα.

Οι Καταλανοί - που είχαν πετύχει την παρθενική εκτός έδρας νίκη της σεζόν στο Κίεβο, με την Ντιναμό, μεσοβδόμαδα - παρότι προηγήθηκαν με 3-0 στο πρώτο μέρος (το καλύτερο τους εκτός έδρας, όπου είχαν μόνο ένα γκολ πετύχει μέχρι τούδε...) όχι μόνο έχασαν τον Άνσου Φάτι (που άνοιξε το σκορ. για να πάρουν την σκυτάλη Ντεπάι και Μπούσκετς) με μυικό τραυματισμό. στο φινάλε του πρώτου μέρους (για να τον ακολουθήσουν οι Νίκο Γκονζάλεθ και Έρικ Γκαρθία, στην επανάληψη) αλλά και τα ...αυγά και τα πασχάλια!

Η ομάδα του (υπηρεσιακού) Σέρχι Μπαρχουάν (τελευταίο του ματς και με δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα) κατέρρευσε, από κάθε άποψη και δέχθηκε τρία τέρματα από τους Γαλιθιάνους που είχαν κορυφαίο τον (συνήθη ύποπτο και «σημαία» τους) Ιάγκο Άσπας, που σκόραρε δις (διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο 96') και τον (πρώην «μπλαουγκράνα») Νολίτο να πετυχαίνει το παρθενικό του τέρμα στην σεζόν.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι (86') με τον Φρένκι Ντε Γιονγκ αποδεικνύοντας ότι ο Τσάβι έχει πολλή (και δύσκολη) δουλειά να κάνει και σε πολλούς τομείς... Έτσι η διαφορά της Μπάρτσα από την κορυφή, όπου βρίσκεται από χθες βράδυ η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβηκε στους 10 πόντους.

Οι «μερένχες» νίκησαν με σκορ (2-1) και «σενάριο» (αγχωτικά) ...Σαχτάρ Ντόνετσκ την συμπολίτισσα Ράγιο Βαγιεκάνο που μετά το 70' και με το σκορ 2-0 εις βάρος της αντεπιτέθηκε είχε δοκάρι με τον Μπεμπέ (75') κι όχι μόνο μείωσε με τον Φαλκάο, αλλά στο 91' ο Κρόος απέτρεψε την ισοφάριση πάνω στη γραμμή σε προσπάθεια του Κατένα.

Έτσι όπως και με τους Ουκρανούς το κοινό της την σφύριξε άγρια παρότι στα 2/3 του αγώνα έκανε ότι ήθελε κι είχε προηγηθεί με τέρματα των Κρόος και Μπενζεμά....

Νωρίτερα με το ίδιο σκορ κι ανατροπή (από το 77' ως το 91') επιβλήθηκε η Αλαβές της ουραγού (και μοναδικής ομάδας δίχως τρίποντο στο πρωτάθλημα!) Λεβάντε με μοναδικό σκόρερ τον Χοσέλου!

Πριν απ' όλα αυτά, μετά από τρεις αγωνιστικές, όπου είχε την πενιχρή συγκομιδή των δύο πόντων, η Εσπανιόλ επέστρεψε στις επιτυχίες νικώντας με 2-0 την Γρανάδα στα περίχωρα της Βαρκελώνης στο εναρκτήριο ματς του Σαββατιάτικου προγράμματος της 13ης αγωνιστικής της La Liga.

Οι «παπαγάλοι» ...καθάρισαν το ματς από το πρώτο μέρος σκοράροντας και τα δύο τέρματα τους σε διάστημα 12 λεπτών με τους Πεδρόσα και (τον «συνήθη ύποπτο») Ραούλ ντε Τομάς που έφτασε τα 7 τέρματα κι είναι δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Mάλιστα «φλέρταρε» με το 8ο, αλλά του το στέρησε το δοκάρι (79'). Για την ομάδα της Ανδαλουσίας, που επίσης είχε δοκάρι με τον Μολίνα (75') η ήττα ήταν η πρώτη μετά από 4 αγωνιστικές (2ν. - 2 ισοπ.)

Το ματς της Παρασκευής 5/11

Έκπληξη μεγατόνων στη La Liga στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 13ης αγωνιστικής. Η Κάντιθ κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το "Σαν Μαμές" επικρατώντας με σκορ 1-0 της Μπιλμπαο. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Κάντιθ με την οποία ξεκόλλησε από τις επικίνδυνες θέσεις, ενώ η Αθλέτικ ηττήθηκε για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα.

Το προφίλ της 13ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/11

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Κάντιθ 0-1
(
6' Σάντσεθ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/11

Εσπανιόλ - Γρανάδα 2-0
(30' Πεδρόσα, 42' Ραούλ ντε Τομάς)

Θέλτα Βίγκο - Μπαρτσελόνα 3-3
(52', 90'+6' Άσπας - 74' Νολίτο - 5' Φάτι, 18' Μπούσκετς, 34' Ντεπάι)

Αλαβές-Λεβάντε 2-1
(77', 91' Χοσέλου - 13' Ντε Φρούτος)

Ρεάλ Μαδρίτης - Ράγιο Βαγιεκάνο 2-1
(15' Κρόος, 39' Μπενζεμά - 77' Φαλκάο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/11

Βιγιαρεάλ - Χετάφε 1-0
(10' Τριγκέρος)

Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-3
(50' αυτ. Σάβιτς, 90+2', 90+6' Ντούρο - 35' Σουάρες, 58' Γκριεζμάν, 60' Βρσάλκο)

Μαγιόρκα-Έλτσε 2-2
(72' Σεβίγια, 90'+5' Μαφέο - 68', 75' Μπογέ)

Οσασούνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-2
(72' Μερίνο, 82' πέν. Γιανουζάι)

Ρεάλ Μπέτις-Σεβίλλη 0-2
(55' Ακούνια, 81' αυτ. Μπεγιερίν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα