Σπόρτινγκ Λισαβόνας: «Ντροπή αυτό που συνέβη για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο»

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση για το ματς-παρωδία μεταξύ Μπελενένσες και Μπενφίκα, κάνοντας λόγο για «μόνιμη εμπλοκή του πορτογαλικού ποδοσφαίρου σε υποψίες διαφθοράς» 

Θέση για το ματς Μπελενένσες - Μπενφίκα (0-7) πήρε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι Πρωταθλητές Πορτογαλίας εξέδωσαν μία οργισμένη ανακοίνωση με αιχμές για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο.

Υπενθυμίζεται ότι η Μπελενένσες παρατάχθηκε με 9 παίκτες λόγω κορονοϊού κόντρα στους «αετούς», αν και, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της, είχε ζητηθεί πολύ νωρίτερα αναβολή από τη Liga NOS.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν μπορεί να μην σχολιάσει όσα συνέβησαν απόψε (σ.σ. Σάββατο 27/11) στο "Εστάντιο Νασιονάλ". Αυτό που οδήγησε στο να είναι εφικτή αυτή η κατάσταση αξίζει βαθύ προβληματισμό από όλους εκείνους που υπερασπίζονται την αθλητική δικαιοσύνη και πρέπει να αξίζει την εθνική προσοχή στο υψηλότερο επίπεδο.

Αξίζει τη προσοχή της διεθνούς δικαιοσύνης και σηματοδοτεί ένα ακόμη μαύρο επεισόδιο του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, το οποίο ζει ήδη μολυσμένο από τη μόνιμη εμπλοκή του σε υποψίες διαφθοράς.

Το πορτογαλικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του έχει σοβαρές προκαταλήψεις σήμερα, όπως και οι σύλλογοι που είναι μέρος του και αγωνίζονται μόνο στο γήπεδο. Αυτό που συμβαίνει έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αξιοπιστία αυτού του πρωταθλήματος και των θεσμών που το ρυθμίζουν. Η κατάσταση δεν μπορεί ή δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο γιατί το πορτογαλικό ποδόσφαιρο δεν θα ληφθεί ποτέ στα σοβαρά.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι ένας σύλλογος με αξίες και αρχές που δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθεί και θεωρεί ότι αυτό που συνέβη είναι ντροπή για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα