Μεξικό: Πρωταθλήτρια ξανά η Άτλας ύστερα από 70 χρόνια - Νίκησε στα πέναλτι τη Λεόν (vid)

Η Άτλας κατέκτησε το πρωτάθλημα Μεξικού (Apertura) για δεύτερη φορά στην ιστορία της, νικώντας με 4-3 στα πέναλτι τη Λεόν σε έναν συναρπαστικό τελικό! Δείτε σε βίντεο τα καλύτερα στιγμιότυπα και όλα τα γκολ του αγώνα.

Ύστερα από έναν συναρπαστικό δεύτερο τελικό, η Άτλας κατάφερε να λυγίσει τη Λεόν στη διαδικασία των πέναλτι, για να κατακτήσει έτσι το δεύτερο πρωτάθλημα Μεξικού στην ιστορία της και το πρώτο ύστερα από 70 ολόκληρα χρόνια!

Η ομάδα από τη Γουαδαλαχάρα είχε ηττηθεί με 3-2 στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στην έδρα της Λεόν και η νίκη της με 1-0 στον επαναληπτικό (το μοναδικό γκολ της κανονικής διάρκειας πέτυχε ο αρχηγός Άλντο Ρότσα στο 55') οδήγησε τους αντιπάλους στην ψυχοφθόρο διαδικασία από την άσπρη βούλα.

Εκεί η Άτλας είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της Καμίλο Βάργκας, καθώς ο Κολομβιανός γκολκίπερ απέκρουσε δύο χτυπήματα παικτών της Λεόν, με τους γηπεδούχους να επικρατούν τελικά με 4-3 στα πέναλτι και να παίρνουν τον τίτλο Apertura 2021.

Τελευταία πρωταθλήτρια Μεξικού ήταν η Κρουζ Αζούλ, από την οποία παίρνει τη... σκυτάλη η Άτλας, ενώ θα ακολουθήσει το πρωτάθλημα Clausura 2022 το οποίο θα ολοκληρώσει τη σεζόν στη Liga MX.

Να σημειώσουμε ότι το πρώτο -και μοναδικό μέχρι χθες- πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει η Άτλας στο Μεξικό ήταν το μακρινό 1951, ενώ έχει υπάρξει και τρεις φορές φιναλίστ χωρίς να καταφέρει να πανηγυρίσει τον τίτλο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα