Κόπα Άφρικα: Σκέψεις αναβολής λόγω κορονοϊού

Το Κόπα Άφρικα στον...αέρα και σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, με αρκετούς συλλόγους σε όλη την Ευρώπη να κάθονται σε...αναμμένα κάρβουνα.

Το ενδεχόμενο να μην διεξαχθεί το Κύπελλο Εθνών Αφρικής λόγω κορονοϊού εξετάζει η αφρικανική Συνομοσπονδία (CAF).

Σύμφωνα με το «RMC», η CAF σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο ακύρωσης της διοργάνωσης, που θα φιλοξενήσει, εάν φυσικά γίνουν οι αγώνα, το Καμερούν.

Θυμίζουμε πως η διοργάνωση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, που επρόκειτο να διεξαχθεί το 2021, μετατέθηκε για τον Ιανουάριο του 2022, λόγω της πανδημίας. Δεν αποκλείεται λοιπόν έναν μήνα πριν από τη σέντρα να έχουμε την οριστική αναβολή της διοργάνωσης.

Υπάρχει έντονη ανησυχία με την έξαρση της πανδημίας λόγω και της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε πως υπάρχει και δυσαρέσκεια συλλόγων, κυρίως της Premier League, που θα πρέπει να «χάσουν» τους παίκτες τους για την διοργάνωση.

Μάλιστα δεν είναι μόνο τα ματς που θα δώσουν και εκείνα που θα χάσουν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, αλλά πρέπει να σημειώσουμε πως όταν ολοκληρωθεί το Κόπα Άφρικα, οι ποδοσφαιριστές που παίζουν στην Αγγλία και έλαβαν μέρος στις αναμετρήσεις στο Καμερούν, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το βέβαιο είναι πως σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Οι σύλλογοι και η πανδημία...πιέζουν αλλά η τελική απόφαση ανήκει στην CAF.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα