FA CUP: Πρόκριση με Ποντένσε η Γουλβς, με ανατροπή Λίβερπουλ και Τότεναμ

Η Γουλβς με δύο γκολ του Ποντένσε απέκλεισε την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (3-0) και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του FA Cup, ενώ Λίβερπουλ και Τότεναμ κέρδισαν με ανατροπή τις Σριούσμπερι (4-1) και Μόρκαμ (3-1) αντίστοιχα.

Με τον Ντανιέλ Ποντένσε να πραγματοποιεί μεγαλειώδη εμφάνιση και να σκοράρει δις, η Γουλβς επιβλήθηκε 3-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Μολινό» και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού άνοιξε το σκορ για τους «λύκους» στο 14’, πριν ο Νέλσον Σεμέδο διπλασιάσει τα τέρματα στο 72’, ενώ στο 80’ ο Ποντένσε διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.

Στην διοργάνωση συνεχίζουν επίσης η Λίβερπουλ και η Τότεναμ, έστω κι αν βρέθηκαν να χάνουν από Σριούσμπερι και Μόρκαμ αντίστοιχα.

Οι «κόκκινοι» κέρδισαν με ανατροπή 4-1 την Σριούσμπερι, με τον Κώστα Τσιμίκα να μπαίνει στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 90’ αντικαθιστώντας τον Άντριου Ρόμπερτσον. Στο συγκεκριμένο ματς έκανε την επανεμφάνισή του στον πάγκο της Λίβερπουλ και ο προπονητής Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ξεπέρασε πλέον τον κορονοϊό. Τα τέρματα της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ σημείωσαν οι Γκόρντον (34’), Φαμπίνιο (44’ με πέναλτι και 93’) και Φιρμίνο (78’).

Η Τότεναμ από την άλλη, επιβλήθηκε 3-1 της Μόρκαμ. Τα «σπιρούνια» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την αντίπαλό τους, αλλά στην επανάληψη έφεραν «τούμπα» το ματς και πήραν την πρόκριση με τα τέρματα των Γουίνκς (74’), Λούκας Μόουρα (85’) και Χάρι Κέιν (88’). Στον 4ο γύρο θα βρίσκεται και η Γουέστ Χαμ, η οποία πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και κέρδισε 2-0 την Λιντς στο Λονδίνο.

Πέραν αυτών, η Νόριτς, με τον Δημήτρη Γιαννούλη στο βασικό της σχήμα (σ. αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Γουίλιαμς) και τον Χρήστο Τζόλη να μπαίνει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, νίκησε 1-0 την Τσάρλτον, ενώ την πρόκριση πανηγύρισε μεταξύ άλλων και η Στόουκ που επικράτησε 2-0 της Λέιτον Όριεντ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο παιχνίδι αγωνίστηκε για τη Στόουκ και ο Ντμάρτζιο Ράιτ - Φίλιπς, ο οποίος είναι εγγονός του θρύλου της Άρσεναλ, Ίαν Ράιτ, αλλά και γιος του παλαίμαχου άσου της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι, Σον Ράιτ – Φίλιπς.

Το πρόγραμμα του 3ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Σουίντον – Μάντσεστερ Σίτι 1-4

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Μάνσφιλντ – Μίντλεσμπρο 2-3, Κόβεντρι – Ντέρμπι 1-0, Μπέρνλι – Χάντερσφιλντ 1-2, Χάρτπουλ – Μπλάκπουλ 2-1, Μπρίστολ Σιτι – Φούλαμ 0-1 στην παρ. (0-0 κ.δ.), Μίλγουολ - Κρίσταλ Πάλας 1-2, Μπόρεχαμ Γουντ – Γουίμπλετον 2-0, Κιντερμίστερ – Ρέντινγκ 2-1, Λέστερ – Γουότφορντ 4-1, Πορτ Βέιλ – Μπρέντφορντ 1-4, Γουίγκαν – Μπλάκμπερν 3-2, Νιουκάστλ – Κέιμπριτζ 0-1, Πιτέρμπορο – Μπρίστολ Ρόβερς 2-1, ΚΠΡ – Ρόδεραμ 8-7 στα πέν. (0-0 κ.δ., 1-1 στην παρ.), Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον – Μπράιτον 1-2 στην παρ. (1-1 κ.δ.), Μπάρνσλεϊ – Μπάροου 5-4 στην παρ. (4-4 κ.δ.), Γέοβιλ – Μπόρνμουθ 1-3, Τσέλσι – Τσέστερφιλντ 5-1, Σουόνσι – Σαουθάμπτον 2-3 στην παρ. (1-1 κ.δ.), Χαλ – Έβερτον 2-3 στην παρ. (2-2 κ.δ.), Μπέρμιγχαμ – Πλίμουθ 0-1 στην παρ. (0-0 κ.δ.)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ: Λούτον – Χάρογκεϊτ 4-0, Στόουκ – Λέιτον Όριεντ 2-0, Λίβερπουλ – Σριούσμπερι 4-1, Τότεναμ – Μόρκαμ 3-1, Γουλβς – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0, Γουέστ Χαμ – Λιντς 2-0, Τσάρλτον – Νόριτς 0-1, Κάρντιφ – Πρέστον 2-1 στην παρ. (1-1 κ.δ.)

19.10: Νότιγχαμ Φόρεστ – Άρσεναλ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ
21.55: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα