Ισπανικό Σούπερ Καπ: Στον τελικό με τη Ρεάλ η κάτοχος Μπιλμπάο, νίκησε μ' ανατροπή 2-1 την Ατλέτικο!

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε 2-1, μ' ανατροπή, της πρωταθλήτριας Ατλέτικο Μαδρίτης στον 2ο ημιτελικό του Ισπανικού Σούπερ Καπ και στον Κυριακάτικο (16/01) τελικό θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα περσινά της πρωτεία στον θεσμό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια που το Ισπανικό Σούπερ Καπ διεξήχθη με την μορφή του φάιναλ φορ, έτσι και ο φετινός του τελικός θ' απαρτίζεται από ομάδες που την περασμένη χρονιά δεν κατέκτησαν το πρωτάθλημα ή το κύπελλο!

Έτσι, αντίπαλος της, περσινής άτιτλης, Ρεάλ Μαδρίτης στον Κυριακάτικο (16/01) τελικό του Ριάντ, στην Σαουδική Αραβία θα είναι η κάτοχος του τροπαίου, Αθλέτικ Μπιλμπάο, που κέρδισε με ανατροπή 2-1 την πρωταθλήτρια Ατλέτικο Μαδρίτης και θα υπερασπιστεί τα περσινά της «σκήπτρα»!

Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 10ο λεπτό του αγώνα. Ο Σανθέτ μοίρασε στον Ουίλιαμς, αλλά ο Όμπλακ τον νίκησε στο τετ α τετ και το ημίχρονο βγήκε δίχως γκολ αφού ο Σιμόν σταμάτησε τους Καράσκο και Κοντογκμπιά.

Ο διεθνής Βάσκος κίπερ ωστόσο ήταν άτυχος, αφού άθελά του έδωσε το προβάδισμα στους «κολτσονέρος» του Σιμεόνε.

Μετά από κόρνερ του Λεμάρ, και κεφαλιά του Φέλιξ η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του και στην πλάτη του πριν πάει στα δίχτυα (62')

Οι Βάσκοι του Μαρθελίνο αντέδρασαν άμεσα, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνεθ υποχρέωσε τον Όμπλακ σε διπλή επέμβαση, με τον Σλοβένο να σταματά και τον Ινιάκι Γουίλιαμς.

Αλλά ένα λεπτό αργότερα όμως (77') ο Γεράι Άλβαρεθ ισοφάρισε με κεφαλιά από κόρνερ του Μουνιαϊν, για να έρθει στο 81' ο Νίκο Γουίλιαμς και να κάνει την ανατροπή από νέο κόρνερ του Μουνιαϊν!

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χιμένες αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα μετά το σκληρό μαρκάρισμα στον Μαρτίνεθ, τον οποίο "βρήκε" με τις τάπες στο πρόσωπο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Χιμένες, Eρμόσο, Βρσάλικο, Λεμάρ (85' Κούνια), Κόκε (85' Ερέρα), Κοντογκμπιά (51' ντε Πολ), Γιορέντε (46' Λόντι), Καράσκο, Φέλιξ, Κορέα (71' Σουάρες).

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Άλβαρεθ, Μαρτίνεθ, ντε Μάρκος, Μπαλενθιάγα (75' Μπερτσίτσε), Ζαράγκα (70' Βέσγκα), Γκαρθία, Μπερενγκέρ ((70' Γουίλιαμς), Μουνιαΐν, Σανθέτ (70' Γκαρθία), Ουίλιαμς.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα