Serie A: Αταλάντα – Γιουβέντους 1-1: Ο «πύραυλος» του Μαλινόφσκι και η «μαχαιριά» του Ντανίλο (hl)

Με αριστερό πύραυλο «εδάφους-αέρος» του Ουκρανού χαφ Ρουσλάν Μαλινόφσκι, η Αταλάντα προηγήθηκε, αλλά ο Ντανίλο με κεφαλιά στο 92’ ισοφάρισε για την Γιουβέντους (1-1) στο Μπέργκαμο

Θετική ήταν η πρόβα τζενεράλε της Αταλάντα, ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στα πλαίσια του Europa League (17/2-22.00). Η ομάδα από το Μπέργκαμο αναδείχθηκε ισόπαλη με την Γιουβέντους (1-1) και με την τρίτη ισοπαλία στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς όπου δεν έχει κερδίσει, παρέμεινε στην πέμπτη θέση της Serie A.

Οι «νερατζούρι» παρατάχθηκαν με σχηματισμό 3-4-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε με επιτυχία ο Σπορτιέλο αντί του τιμωρημένου Ρούσο, οι Τολόι, Τζιμσίτι, Ντεμιράλ συνέθεσαν το τρίο των στόπερ, ενώ το επιθετικό δίδυμο των Μπογκά, Μουριέλμ συνεπικουρούσε από τον άξονα σε ελεύθερο ρόλο ο Κουπμάινερς.

Όλοι αυτοί κράτησαν το ματς σε ισορροπία, μέχρι τη στιγμή που ήρθε από τον πάγκο ο Ρουσλάν Μαλινόφσκι για να κάνει την διαφορά. Ο Ουκρανός κεντρικός μέσος με αριστερό... πύραυλο «εδάφους αέρος» έδωσε το προβάδισμα στο 78’ (1-0) στους γηπεδούχους, ενώ στο 88’ μοίρασε ασίστ στον Ντε Ρόον, που εξ’ επαφής πλάσαρε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Γιουβέντους που είχε καλά διαστήματα στο ματς και ευκαιρίες, από τη στιγμή που γλίτωσε το καταδικαστικό για αυτήν 2-0, πέρασε μαζικά στην επίθεση στο φινάλε και στο 92’ ισοφάρισε με κεφαλιά του Ντανίλο, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντιμπάλα. Έτσι, η ομάδα από το Τορίνο διατήρησε την τέταρτη θέση στην κατάταξη.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Τολόι, Τζιμσίτι, Ντεμιράλ, Χάτεμποερ, Ζαπακόστα (60’ Μάελε), Ντε Ρόον, Φρόιλερ, Κουπμάινερς, Μπογκά (91΄Πάσαλιτς), Μουριέλ (60’ Μαλινόφσκι).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντανίλο, Ντε Σίλιο, Μπονούτσι (79’ Κουαδράδο), Ντε Λιχτ, Ραμπιό (86’ Αρτούρ), Λοκατέλι, ΜακΚένι (81’ Κεν), Ντιμπάλα, Βλάχοβιτς, Μοράτα (86’ Ακέ).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα