Νιλ Λένον: Ο τρίτος Βρετανός προπονητής για την Ομόνοια

Ο Νιλ Λένον θα είναι ο πρώτος προπονητής από τη Βόρεια Ιρλανδία που θα καθίσει στον πάγκο της Ομόνοιας και ο τρίτος Βρετανός.

Ο Νιλ Λένον είναι ο νέος προπονητής της Ομόνοιας από τη Δευτέρα (7/3). Θα είναι ο πρώτος προπονητής από τη Βόρεια Ιρλανδία που θα καθίσει στον πάγκο της Ομόνοιας και ο τρίτος Βρετανός.

Η αναφορά της ομάδας

«Κατά το παρελθόν δύο Βρετανοί προπονητές υπήρξαν τεχνικοί της ομάδας μας. Ο πρώτος ήταν ο Άγγλος, Τζον Τζόνσον, ο οποίος ήταν στο τιμόνι της ομάδας μας την αγωνιστική περίοδο 1952-53 όταν ακόμη αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της ΚΕΠΟ. Οδήγησε τους «πράσινους» στην κατάκτηση του κυπέλλου ΚΕΠΟ, κερδίζοντας με 2-0 τη Νέα Σαλαμίνα στον τελικό. Ακολούθησε ο επίσης Άγγλος, Τζον Κάρβερ που ανάλαβε την ΟΜΟΝΟΙΑ τον Ιούνιο του 2016 και αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2017.

Οι εθνικότητες με την πιο συχνή παρουσία

Η Βουλγάρικη σχολή ήταν αυτή που εμπιστεύτηκε περισσότερες φορές η ΟΜΟΝΟΙΑ. Συνολικά 16 Βούλγαροι προπονητές πέρασαν από την τεχνική μας ηγεσία. Πρόκειται για τους: Τσακμάκοβ, Πετρόβ, Πατσάτσιεφ, Μπάρκα, Τσακάροβ, Τάσκοβ, Σπάσοβ, Ίλτσιεβ, Στογιάνοβ, Αργύροβ, Άρσοβ, Ντράμοβ, Ντίνκοβ, Κόλεβ, Νικοδήμοβ και Πέτεβ.

Δεύτεροι σε συχνότητα παρουσίας στον πάγκο μας είναι οι Κύπριοι, καθώς έντεκα συμπατριώτες μας υπήρξαν προπονητές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πρόκειται για τους: Μισιριάν, Αβρααμίδης, Τουράι, Κερεμέζος, Έσσο, Μιχαηλίδης, Μουσκάλλης, Σαββίδης, Λάρκου, Καϊάφας και Χριστοδούλου.

Η ομάδα μας επίσης είχε προσλάβει στο παρελθόν για το πόστο του προπονητή τρεις Γερμανούς (Χουνγκενχούιζεν, Βίγκλερ, Πρόκοπ) και τρεις Ελλαδίτες (Μαντζουράκης, Λεμονής, Αναστασίου)».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα