Θα κάνει η Λίβερπουλ το «quadruple»; Και γιατί όχι;

Η Λίβερπουλ παρά την ήττα από την Ίντερ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League και το όνειρο της κατάκτησης και των τεσσάρων τίτλων της χρονιάς παραμένει ολοζώντανο.

Η Λίβερπουλ κοντά στα μέσα Μαρτίου είναι «μέσα» και στις τρεις διοργανώσεις που κυνηγά για να καταφέρει αυτό που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη αγγλική ομάδα. Δηλαδή την κατάκτηση και των τεσσάρων τίτλων της χρονιάς.

Κατέκτησε το League Cup, με μία νίκη επί της Νότιγχαμ Φόρεστ θα ξαναβρεθεί στο «Γουέμπλεϊ» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League και βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι με ματς λιγότερο στο Πρωτάθλημα.

Οι κόκκινοι διανύουν μια εξωφρενικά καλή σεζόν με τις επιθετικές τους επιδόσεις να είναι πραγματικά ασύλληπτες. Παράλληλα, στην πορεία της χρονιάς βελτίωσε κάποια προβλήματα που αντιμετώπιζε στην άμυνά της και πλέον μοιάζει ασταμάτητη.

Ναι μεν έχασε από την Ίντερ, ωστόσο στο παιγνίδι είχε τρία δοκάρια και στην πραγματικότητα δεν απειλήθηκε σοβαρά από τους «νερατζούρι». Ακόμα και έτσι όμως αυτό ήταν το καλύτερο ματς για να χάσει η ομάδα του Κλοπ. Μια ήττα χωρίς αντίκτυπο έπειτα από δώδεκα συνεχόμενες νίκες και με μια σειρά απαιτητικών αγώνων μπροστά της.

Στο πρωτάθλημα, Λίβερπουλ και Σίτι θα πάνε «χέρι-χέρι» μέχρι την τελευταία αγωνιστική έχοντας φυσικά και το μεταξύ τους ματς στις 10 Απριλίου στο οποίο οι «κόκκινοι» έχουν την ευκαιρία να «πιάσουν» την ομάδα του Γκουαρντιόλα.

Στο Champions League, η παρουσία στα προημιτελικά «ανοίγει την όρεξη» για τους παίκτες του Κλοπ. Όχι αναίτια, καθώς οι «Reds» την τελευταία πενταετία έχουν πολλές φορές σκορπίσει ισχυρούς αντιπάλους στην διοργάνωση (0-5 και 1-4 την Πόρτο, 3-0 την Σίτι, 5-2 την Ρόμα, 1-3 την Μπάγερν, 4-0 την Μπαρτσελόνα).

Όσο για το Κύπελλο, τα πράγματα είναι πιο απλά. Στην Λίβερπουλ αρκεί μια νίκη στο «Σίτι Γκράουντ» απέναντι στην Νότιγχαμ Φόρεστ της Championship για να ξανα βρεθεί στο «Γουέμπλεϊ» και τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Φυσικά, η κατάκτηση του «quadruple» δεν είναι κάτι απλό, πόσο μάλλον όταν δεν το έχει πετύχει μια ομάδα με τις δυνατότητες και το ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι.

Το «κλειδί» για την ομάδα του Κλοπ είναι να συνεχίσει να μην έχει τραυματισμούς. Η έλευση του Λουίς Ντίαζ έδωσε νέα πνοή στην επίθεση της ομάδας και γενικότερα το ρόστερ της ομάδας αυτήν την στιγμή είναι ίσως το πιο πλήρες στην ιστορία της.Ο Γερμανός τεχνικός έχει την δυνατότητα να «μοιράσει» τον χρόνο σε κάθε σημείο του γηπέδου με πληθώρα επιλογών σε κάθε γραμμή.

Με λίγη τύχη, η Λίβερπουλ έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται ότι μπορεί να γράψει ιστορία και να «σαρώσει» κάθε τρόπαιο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα