Χρήστος Κουρφαλίδης : Ποιος είναι ο 20χρονος μέσος της Κάλιαρι που κάλεσε ο Πογιέτ στην Εθνική

Ο Γκουστάβο Πογιέτ συμπεριέλαβε στις πρώτες του κλήσεις ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδος τον 20χρονο μέσο της Κάλιαρι, Χρήστο Κουρφαλίδη.

Ο 20χρονος μέσος της Κάλιαρι, Χρήστος Κουρφαλίδης ήταν ανάμεσα στις πρώτες κλήσεις του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκουστάβο Πογιέτ.

Πρόκειται για έναν κεντρικό μέσο ο οποίος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 2002 και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στα ιταλικά γήπεδα. Συγκεκριμένα, ο Κουρφαλίδης, ο οποίος ήταν διεθνής με την Εθνική Κ17 μεταπήδησε σε ηλικία 16 ετών από τον Μακεδονικό Λητής στην Ομάδα Κ17 της Κάλιαρι τον Οκτώβριο του 2018 σημειώνοντας 8 συμμετοχές.

Στην συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2019 δόθηκε δανεικός στην Φότζια της τέταρτης κατηγορίας όπου έκανε γεμάτη σεζόν με 24 συμμετοχές και ένα γκολ.

Η επιστροφή του στην δεύτερη ομάδα της Κάλιαρι τον βρήκε βασικό στα πλάνα της. Ο νεαρός Έλληνας χαφ αγωνίστηκε σε 41 παιγνίδια με απολογισμό 2 γκολ και 4 ασίστ, πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή της Κάλιαρι, Βάλτερ Ματσάρι, ο οποίος τον «προώθησε» στην πρώτη ομάδα.

Ο Κουρφαλίδης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Serie A με τους «ροσομπλού» στις 23 Ιανουαρίου στην εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στην Φιορεντίνα αγωνιζόμενος για 16 λεπτά. Ο 20χρονος μέσος πήρε χρόνο συμμετοχής και απέναντι στην Αταλάντα στις 6 Φεβρουαρίου στην νίκη των «νησιωτών» με 2-1 στο Μπέργκαμο όπου έχασε και σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει. Έκτοτε ο Κουρφαλίδης βρέθηκε ακόμη τρεις φορές στην αποστολή της Κάλιαρι χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί.

Παράλληλα, ο Θεσσαλονικιός χαφ έχει αγωνιστεί με τους «ροσομπλού» και σε δύο παιγνίδια για το Κύπελλο Ιταλίας.

Μάλιστα ο νεαρός δεξιοπόδαρος μέσος ανανέωσε στις αρχές Μαρτίου την συνεργασία του με την Ιταλική ομάδα μέχρι και το 2026.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κουρφαλίδης εκτός από την μεσαία γραμμή έχει αγωνιστεί και ως δεξιός οπισθοφύλακας σε παιγνίδι της Κάλιαρι Κ19 απέναντι στην αντίστοιχη της Φιορεντίνα.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα