Γάνδη - Άντερλεχτ 4-3 πέναλτι: Κυπελλούχος ξανά μετά το 2010!

Η Γάνδη λύγισε την Άντερλεχτ στα πέναλτι (4-3) ύστερα από 120 λεπτά χωρίς γκολ, στέφθηκε Κυπελλούχος Βελγίου  και επέστρεψε στο θρόνο 12 χρόνια αργότερα. 

Ξανά στον θρόνο η Γάνδη. Τα «Βουβάλια» επικράτησαν 4-3 στα πέναλτι της Άντερλεχτ ύστερα από 120 λεπτά χωρίς γκολ και στέφθηκαν για 4η φορά Κυπελλούχοι Βελγίου ύστερα από 12 χρόνια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο τερματοφύλακας της Γάνδης, Ντέιβι Ρουφ που έβγαλε τις δύο τελευταίες εκτελέσεις και χάρισε την κούπα στην Γάνδη.

Ο τελικός δεν είχε καλό θέαμα, ούτε πολλές φάσεις. Το ματς οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα», εκεί όπου οι ομάδες ήταν… άχαστες στις τρεις πρώτες εκτελέσεις. Ο Λέμαγιτς έγραψε το 4-3 για τη Γάνδη, με τον Ρουφ να πιάνει το πέναλτι του Κιουλέν και να δίνει την ευκαιρία στην ομάδα του να σηκώσει το τρόπαιο.

Ωστόσο, ο Βαν Κρόμπριτζ έβγαλε το πέναλτι του Ενγκαντό και έδωσε την ευκαιρία στην Άντερλεχτ να ισοφαρίσει, αλλά ο Ρουφ έπιασε την εκτέλεση του Μουρίγιο και χάρισε την κούπα στην Γάνδη μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από την ομάδα και τους οπαδούς της.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα