Μπαρτσελόνα: Αλλάζει έδρα τη νέα σεζόν! (pic)

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα ξεκινά την εφαρμογή πρότζεκτ που περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό όλων των εγκαταστάσεων του συλλόγου και η ποδοσφαιρική ομάδα μεταφέρεται στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης

Η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να «μετακομίσει» στο τέλος της σεζόν, αφού η νέα αγωνιστική περίοδος θα τη βρει μακριά από το Καμπ Νου και στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης.

Οι Καταλανοί θα βάλουν σε εφαρμογή το πρότζεκτ «Espai Barça», το οποίο και προβλέπει τον εκσυγχρονισμό όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του συλλόγου, με χρηματοδότηση της τάξης των 1,5 δισ. ευρώ.

Για το λόγο αυτό, η έδρα της ομάδας τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ, θα παραμείνει κλειστή για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε μάλιστα το γεγονός, με τον πρόεδρο Ζοάν Λαπόρτα να μην είναι καθόλου… φειδωλός και να τονίζει ότι «Το Καμπ Νου θα γίνει το καλύτερο στάδιο, στην καλύτερη πόλη, της καλύτερης χώρας στον κόσμο».

Ο κυριότερος όγκος των έργων προβλέπεται να γίνει την περίοδο 2023-24, διάστημα κατά το οποίο η Μπαρτσελόνα θα χρειαστεί να μετακομίσει στο στάδιο «Λουίς Κομπανίς», στο λόφο του Μονζουίκ, όπου φιλοξενήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1992.

Η επιστροφή της καταλανικής ομάδας στη φυσική της έδρα, τη σεζόν 2024-25, θα γίνει με μειωμένη χωρητικότητα (περίπου στο μισό), ενώ τα έργα προβλέπεται να ολοκληρωθούν κάποια στιγμή ενός της περιόδου 2025-26.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα