Bundesliga: Στο Champions League η Λεβερκούζεν, «στραπάτσο» για Φράιμπουργκ

Η Λεβερκούζεν κέρδισε με ανατροπή 4-2 τη Χόφενχαϊμ και εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Champions League της επόμενης περιόδου. Ήττα για τη Φράιμπουργκ με 4-1 από την Ουνιόν Βερολίνου και κινδυνεύει να χάσει το «σεντόνι». Έξαλλοι πανηγυρισμοί στην Κολωνία για την έξοδο στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής της Bundesliga και η βαθμολογία.

Την παρουσία της στο Champions League της επόμενης περιόδου «σφράγισε» και μαθηματικά πλέον η Λεβερκούζεν. Στην 33η και προτελευταία αγωνιστική της Bundesliga, οι «ασπιρίνες» κέρδισαν με ανατροπή 4-2 τη Χόφενχαϊμ και απομακρύνθηκαν από τους διώκτες τους στην τρίτη προνομιούχα θέση της κατάταξης.

Η Χόφενχαϊμ προηγήθηκε δύο φορές στον αγώνα, αλλά η Λεβερκούζεν έφερε «τούμπα» το ματς στην επανάληψη με κορυφαίο τον Σικ που πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε μία ασίστ.

Σε αντίθεση με τη Λεβερκούζεν, η Φράιμπουργκ κινδυνεύει πλέον να μείνει εκτός πρώτης τετράδας και να χάσει το «εισιτήριο» για τα ευρωπαϊκά «σαλόνια». Ο σύλλογος ηττήθηκε στην έδρα του με το βαρύ 4-1 από την Ουνιόν Βερολίνου, η οποία με τη σειρά της έκανε ένα τεράστιο βήμα για την συμμετοχή της στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

Σημειώνεται πως ξωπίσω από τη Φράιμπουργκ βρίσκεται στην πέμπτη θέση και στο -1 η Λειψία, η οποία υποδέχεται αύριο (8/5) την Άουγκσμπουργκ.

Πέραν αυτών, η Μπορούσια Ντόρτμουντ με τον Μπραντ να σκοράρει δις πέρασε το «εμπόδιο» της υποβιβασμένης Γκρόιτερ Φιρτ με 3-1, ενώ οι «λύκοι» της Βόλφσμπουργκ κέρδισαν 1-0 εκτός έδρας την Κολωνία. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε ο Γκέρχαρντ, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (43’).

Η Κολωνία αν και με την ήττα έμεινε εκτός πρώτης εξάδας στην Bundesliga, εν τούτοις εξασφάλισε την παρουσία της στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν, μιας και στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας θα κοντραριστούν η Λειψία με την Φράιμπουργκ που έχουν ήδη πάρει ευρωπαϊκό «εισιτήριο» μέσω του πρωταθλήματος.

Έτσι, μετά το σφύριγμα του διαιτητή για τη λήξη, οπαδοί της Κολωνίας μπήκαν στο γήπεδο και πανηγύρισαν έξαλλα την επιστροφή της ομάδας τους στα Κύπελλα Ευρώπης.

Το προφίλ της 33ης αγωνιστικής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (6/5)
Μπόχουμ – Αρμίνια Μπίλεφελντ 2-1
(22' Πόλτερ, 90+1' Μπέλο αυτ. - 38' Νίλσον)

ΣΑΒΒΑΤΟ (7/5)

Φράιμπουργκ – Ουνιόν Βερολίνου 1-4
(59’ Χέλερ – 11’ Πρέμελ, 30’ Τρίμελ, 41’ Μπέκερ, 90' Σάφερ)

Χόφενχαϊμ – Λεβερκούζεν 2-4
(22’ Ρούτερ, 36’ Μπάουμγκαρτνερ – 34’ και 76’ Σικ, 73’ Ντιαμπί, 90+1' Αλάριο)

Κολωνία – Βόλφσμπουργκ 0-1
(43’ Γκέρχαρντ)
Γκρόιτερ Φιρτ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-3
(70’ Νγκάνκαμ – 26’ και 72’ Μπραντ, 77’ Πάσλακ)

19.30: Χέρτα Βερολίνου – Μάιντς

ΚΥΡΙΑΚΗ (8/5)
16.30: Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Γκλάντμπαχ
18.30: Μπάγερν Μονάχου – Στουτγκάρδη
20.30: Λειψία – Άουγκσμπουργκ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα