Χάαλαντ: Οι τρομερές επιδόσεις του με την Ντόρτμουντ

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ όπως όλα δείχνουν μετακομίζει στην Μάντσεστερ Σίτι με τους ανθρώπους της ομάδας να «τρίβουν τα χέρια τους» κοιτώντας τις επιδόσεις του Νορβηγού με την Ντόρτμουντ. 

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ πέρασε τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και αναμένεται να ανκοινωθεί σύντομα από την Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» θα είναι ασταμάτητοι εάν ο Νορβηγός επαναλάβει στο Νησί όσα έκανε με την Ντόρτμουντ.

Ο 21χρονος υπέγραψε στην Μπορούσια τον Ιανουάριο του 2020 από την Σάλτσμπουργκ αντί 20 εκατομμυρίων ευρώ έχοντας κλέψει την παράσταση κυρίως με τις επιδόσεις του στο Champions League.

Τα γκολ ήρθαν «με το καλημέρα» για τον Χάαλαντ

Ο Χάαλαντ ξεκίνησε να «πυροβολεί» από την πρώτη του – μισή – χρονιά στο «Βεστφάλεν» καταφέρνοντας να πετύχει 16 τέρματα και να μοιράσει τρεις ασίστ σε 18 συμμετοχές.

Ο Χάαλαντ που σκοράρει σχεδόν ένα γκολ ανά ματς!

Οι επόμενες σεζόν του Νορβηγού κύλησαν με τον ίδιο τρόπο. Την χρονιά 2020/21 σε 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε… 41 τέρματα και μοίρασε 12 ασίστ!

Και ενώ φέτος έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, η συχνότητα με την οποία βρίσκει δίχτυα παραμένει η ίδια! Σε 29 ματς έχει 28 γκολ και 8 ασίστ.

Αποκλειστικά στην Bundesliga μετρά 61 γκολ και 15 ασίστ σε 66 συμμετοχές, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που πετυχαίνει 25 γκολ σε 25 ματς και ο νεότερος που φθάνει τα 50 γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα!

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Νορβηγός έχει πετύχει τα παραπάνω 61 τέρματα στην Bundesliga με ευκαιρίες που «αξίζουν» 48.23 expected goals, δηλαδή έχει σκοράρει 12.77 τέρματα περισσότερα από όσα θα σκόραρε ένας μέσος επιθετικός!

Θέλει να κάνει το Champions League την διοργάνωσή του

Ο Χάαλαντ συστήθηκε στο Ευρωπαϊκό κοινό με τα τέρματά του στο Champions League. Ο 21χρονος φορ είναι ο νεότερος παίκτης που φθάνει τα 20 τέρματα στην διοργάνωση και είναι ο νεότερος που σκοράρει σε πέντε συνεχόμενα ματς!

Ο... τελικός απολογισμός; Ο Χάαλαντ έχει άμεση συμμετοχή (με γκολ ή ασίστ) σε 179 τέρματα σε 198 παιγνίδια σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, δηλαδή έχει συμμετοχή σε ένα γκολ κάθε 73.8 λεπτά κατά μέσο όρο!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα