UEFA: Απαγόρευσε την διεξαγωγή ευρωπαϊκών αναμετρήσεων στην περιοχή της Υπερδνειστερίας

Η UEFA ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την διεξαγωγή αναμετρήσεων για τις διοργανώσεις της στην Υπερδνειστερία, γεγονός που επηρεάζει άμεσα την Σέριφ Τίρασπολ του Στέφανου Ευαγγέλου.

Μετά την Λευκορωσία, η UEFA αποφάσισε την απαγόρευση διεξαγωγής επίσημων αναμετρήσεων των διοργανώσεών της στην Υπερδνειστερία, η οποία αποτελεί τμήμα της Μολδαβίας. Η απόφαση ήρθε μετά την γνωστοποίηση πως η συγκεκριμένη περιοχή έχει ταχθεί υπέρ της Ένωσής της με τη Ρωσία, παρότι δεν συνορεύουν οι δύο περιοχές.

Στην ανακοίνωσή της η UEFA αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: "Η απόφαση βασίζεται σε σκέψεις και στα συμπεράσματα που συνάγονται με συνέπεια από φορείς που ειδικεύονται στη διεθνή πολιτική και στρατηγική ανάλυση, τις εκθέσεις των οποίων συμβουλεύτηκε η διοίκηση της UEFA, μετά την αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης στην περιοχή της Υπερδνειστερίας".

Η απόφαση αυτή επηρεάζει την Σέριφ Τιρασπόλ, στην οποία αγωνίζεται ο Στέφανος Ευαγγέλου, και θα αναγκαστεί να παίξει σε ουδέτερη έδρα, μακριά από την περιοχή της Υπερδνειστερίας.

Η UEFA στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι κάλεσε τους πρωταθλητές Μολδαβίας να δηλώσουν την έδρα που θα χρησιμοποιήσουν στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, στα προκριματικά του Champions League.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα