Φούλαμ – Λίβερπουλ 2-2: «Όρθιοι» οι «κόκκινοι» κόντρα στους λονδρέζους του Μάρκο Σίλβα

Η Λίβερπουλ έφυγε με τον πόντο (2-2) από το Λονδίνο κόντρα στην εξαιρετική Φούλαμ, στην πρεμιέρα της νέας Premier League, παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από την ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής.

Με τον βαθμό έφυγε η Λίβερπουλ από το Λονδίνο κόντρα στη Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα. Οι «κόκκινοι» αν και βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ απέναντι στην πρωταθλήτρια της Championship (που επέστρεψε φέτος στα αγγλικά «σαλόνια»), τελικά αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 με την αντίπαλό τους, η οποία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με την εμφάνισή της.

Η Λίβερπουλ συνάντησε από την αρχή προβλήματα κόντρα στην καλοστημένη Φούλαμ, καθώς αδυνατούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των λονδρέζων. Οι «κόκκινοι» είδαν στο 15’ να ακυρώνεται γκολ του Ντίας ως οφ-σάιντ και σα να μην έφτανε αυτό, στο 32’ βρέθηκαν τελικά πίσω στο σκορ. Οι «κότατζερς» αναπτύχθηκαν ωραία από τα δεξιά και από την σέντρα του Τέτε ο Μίτροβιτς με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το τέρμα αυτό «αφύπνισε» τους φιλοξενούμενους, που προσπάθησαν στη συνέχεια να αντιδράσουν για να φτάσουν στην ισοφάριση. Στη σημαντικότερη όμως ευκαιρία τους στο πρώτο 45λεπτο, από την επιθετική προσπάθεια του Λουίς Ντίας στο 39’ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Ρόντακ. Με το ξεκίνημα της επανάληψης (51’), ο Κλοπ έριξε στο παιχνίδι και τον νεοαποκτηθέντα Ντάργουιν Νούνιες και ο τελευταίος στο ντεμπούτο του στην Premier League άνοιξε λογαριασμό στο πρωτάθλημα, γράφοντας το 1-1 στο 64’.

Το τέρμα αυτό αναπτέρωσε το ηθικό των παικτών της Λίβερπουλ. Τα χαμόγελα όμως στο «κόκκινο» στρατόπεδο δεν κράτησαν πολύ. Η Φούλαμ κέρδισε πέναλτι στο 72’ για μαρκάρισμα του Φαν Ντάικ στον Μίτροβιτς και ο τελευταίος από την άσπρη βούλα έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους λονδρέζους (2-1).

Τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι πάντως, τον είχε η Λίβερπουλ και στο 80’ έφτασε στο 2-2 με τον Σαλάχ. Ως το φινάλε οι «κόκκινοι» πάλεψαν και για την ανατροπή, αλλά στις καθυστερήσεις είχαν δοκάρι με τον Χέντερσον. Σημειώνεται ότι για τους φιλοξενούμενους ο Κώστας Τσιμίκας έμεινε εκτός αποστολής, λόγω προβλήματος τραυματισμού.

Διαιτητής: Μάντλεϊ
ΦΟΥΛΑΜ: Ρόντακ, Τέτε, Ανταραμπιόγιο, Ριμ, Ρόμπινσον, Χ. Ριντ, Παλίνια, Κεμπανό (66’ Σόλομον), Α. Περέιρα (89’ Κέρνεϊ), Μ. Ριντ (90’ Ντάφι), Μίτροβιτς
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Τ. Αλκάνταρα (51’ Έλιοτ), Φαμπίνιο (59’ Μίλνερ), Χέντερσον, Λ. Ντίας (78’ Καρβάλιο), Σαλάχ, Φιρμίνο (51’ Νούνιες)

Το προφίλ της 1ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (5/8)
Κρίσταλ Πάλας – Άρσεναλ 0-2
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (6/8)
Φούλαμ – Λίβερπουλ 2-2
32’ και 72’ πέν. Μίτροβιτς – 64’ Νούνιες, 80’ Σαλάχ

17.00: Μπόρνμουθ - Άστον Βίλα, Λιντς – Γουλβς, Νιουκάστλ – Νότιγχαμ Φόρεστ, Τότεναμ – Σαουθάμπτον
19.30: Έβερτον – Τσέλσι

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (7/8)
16.00: Λέστερ – Μπρέντφορντ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον
18.30: Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα