Η Lukoil αγόρασε τη Σπαρτάκ Μόσχας

Η ομάδα της Μόσχας αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και εξαγοράστηκε από την εταιρία πετρελαίου Lukoil

Η ρωσική εταιρεία πετρελαίου Lukoil ανακοίνωσε σήμερα (22/8) ότι αγόρασε την ποδοσφαιρική Σπαρτάκ Μόσχας, καθώς και το στάδιο της ρωσικής πρωτεύουσας όπου οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν τους εντός έδρας αγώνες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ρωσικός σύλλογος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, στον απόηχο της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, η οποία προκάλεσε σωρεία κυρώσεων από τη Δύση κατά της Μόσχας και απομόνωσε περισσότερο τη ρωσική επιχειρηματική κοινότητα.

Η Lukoil, η οποία ήταν ο γενικός χορηγός της Σπαρτάκ για περισσότερες από δύο δεκαετίες έκανε γνωστό πως η απόκτηση του 100% των μετοχών του συλλόγου σημαίνει ότι ο μακροχρόνιος ιδιοκτήτης και πρόεδρος, Λεονίντ Φέντουν, θα παραιτηθεί από όλους τους διοικητικούς ρόλους του.

Ο Φέντουν αποχώρησε από τη θέση του αντιπροέδρου της Σπαρτάκ το 2004. Ο δισεκατομμυριούχος αγόρασε το σύλλογο το 2004, όταν η Σπαρτάκ αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Το Μάιο η Nike έβαλε τέλος στη συμφωνία χορηγίας της με τη Σπαρτάκ, η οποία έχει κατακτήσει δέκα τίτλους στη ρωσική Premier League, εξαιτίας της μη συμμετοχής της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, λόγω των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα