Σάουθγκεϊτ: «Το παιχνίδι του Τρίπιερ είναι συνολικά καλύτερο από του Αλεξάντερ-Άρνολντ»

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δήλωσε ότι ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ βρίσκεται πίσω από τον Κίεραν Τρίπιερ στην σειρά των δεξιών μπακ για την Αγγλία λόγω του «συνολικού παιχνιδιού» του.

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ πρωταγωνίστησε στις επιτυχίες της Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια, αλλά δυσκολεύεται να εδραιώσει την θέση του στην ενδεκάδα της Αγγλίας υπό τον Σάουθγκεϊτ στην διεθνή σκηνή.

Ο 23χρονος έχει καταγράψει μόλις 17 συμμετοχές από τότε που έκανε το ντεμπούτο του το 2018, αλλά μόνο μία από αυτές έχει έρθει φέτος, με τον μπακ να μένει στον πάγκο στην Ιταλία και να βρίσκεται εκτός αποστολής από την ομάδα που ήρθε 3-3 με την Γερμανία στο Nations League.

Η απόφαση τέθηκε υπό δριμεία κριτική, αλλά ο Σάουθγκεϊτ, αποκαλύπτοντας ότι είχε συνομιλίες με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ προτού τον αφήσει εκτός, λέει ότι ο Τρίπιερ της Νιούκαστλ προσφέρει ένα ευρύτερο σύνολο δεξιοτήτων.

«Πρώτον, δεν ήθελα κανένας παίκτης να καθίσει στην κερκίδα για δύο αγώνες, οπότε πιστεύω ότι ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε μια ομάδα ανθρώπων ήταν μεγάλη δύναμη για εμάς στα τουρνουά και πρέπει να το κάνουμε αυτό», είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Το άλλο βράδυ (απέναντι στην Ιταλία), δεν χρειαζόμασταν κάλυψη για το αριστερό μπακ. Κόντρα στην Γερμανία, το κάναμε λόγω του τρόπου με τον οποίο πήγαμε με την ομάδα, οπότε χρειαζόμασταν τον Τσίλι [Μπεν Τσίλγουελ] στον πάγκο και είχαμε τον Κίραν, ο οποίος, αυτή τη στιγμή, αισθάνομαι ότι το συνολικό παιχνίδι του είναι πιο μπροστά (από του Αλεξάντερ-Άρνολντ )».

Ερωτηθείς για τις συνομιλίες με όσους έμειναν εκτός, ο Σάουθγκεϊτ είπε: «Είχα μακροχρόνιες συζητήσεις με όλους αυτούς, ήμουν πολύ σαφής μαζί τους για το πού βρίσκονται, τι πρέπει να βελτιώσουν, τι κάνουν καλά, ώστε είναι πολύ ξεκάθαροι για το πού βρίσκονται».

Η πίστη του Σάουθγκεϊτ στον αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Χάρι Μαγκουάιρ έχει επίσης αμφισβητηθεί, αλλά ο προπονητής της Αγγλίας είναι ανένδοτος ότι οι πιθανότητες της ομάδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα ενισχυθούν με τον Μαγκουάιρ στις τάξεις.

«Ξέρω ότι όλοι λένε ότι είναι σημαντικός για μένα, είναι σημαντικός για εμάς», είπε ο Σάουθγκεϊτ. «Είμαστε εμείς, δεν είμαι εγώ.

Γιατί τον επιλέγουμε; Γιατί είναι ένας από τους παίκτες που μας δίνει τις καλύτερες πιθανότητες να κερδίσουμε.

Λοιπόν, πραγματικά όλοι θα έπρεπε να θέλουμε έναν Χάρι Μαγκουάιρ που να παίζει τακτικά και να παίζει με αυτοπεποίθηση.

Αυτό ισχύει, φυσικά, για αρκετούς παίκτες, αλλά είναι αυτός στον οποίο προσγειώνονται όλα, πράγμα που πρέπει να είναι δύσκολο για αυτόν, πραγματικά, αλλά δείχνει τρομερό χαρακτήρα».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα