Ανρί για Ζιντάν: «Δεν θα πάει στην Γιουβέντους, περιμένει την Εθνική Γαλλίας»

Ο Τιερί Ανρί πιστεύει ότι ο Ζινεντίν Ζιντάν περιμένει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Γαλλίας, απορρίπτοντας τις φήμες ότι θα μπορούσε να αναλάβει την Γιουβέντους.

Η πίεση αυξάνεται στον νυν προπονητή της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αφού η ομάδα του ηττήθηκε με 4-3 στην 5η αγωνιστική του Champions League από την Μπενφίκα και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Είναι η πρώτη φορά από το 2013-2014 που η Γιουβέντους αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων της διοργάνωσης, ενώ αυτή την στιγμή έχει επίσης χαμηλή απόδοση εντός της χώρας, καταλαμβάνοντας την 8η θέση στην Serie A.

Ο Ζιντάν, 50 ετών, είναι χωρίς δουλειά από τότε που έφυγε από την Ρεάλ Μαδρίτης, όπου κέρδισε τρία τρόπαια Champions League, το καλοκαίρι του 2021. Έπαιξε επίσης στην Γιουβέντους μεταξύ 1996 και 2001.

Ωστόσο, ο Ανρί, πρώην συμπαίκτης του Ζιντάν, πιστεύει ότι δεν θα δεχόταν μια πρόταση από την Γιουβέντους αν έφευγε ο Αλέγκρι και αντ' αυτού αισθάνεται ότι περιμένει την δουλειά στην Εθνική Γαλλίας.

Ο Ανρί είπε στο CBS Sports: «Ο Ζιζού (Ζιντάν) κέρδισε το Champions League, ο Ζιζού απέδειξε ότι μπορεί να πάει (σε ​​έναν σύλλογο όπως η Γιουβέντους). Έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει σε έναν μεγάλο σύλλογο.

Δεν πρόκειται να πάω εκεί (αν ο Ζιντάν μπορούσε να πετύχει στην Γιουβέντους). Νομίζω ότι περιμένει την εθνική ομάδα (Γαλλία). Οπότε δεν πρόκειται να πάω εκεί.

Δεν νομίζω ότι θα πάει εκεί (Γιουβέντους). Νομίζω ότι περιμένει ένα και μόνο πράγμα. Την εθνική ομάδα.

Κέρδισε τρία Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης. Γιατί να ασχοληθείς με άλλους συλλόγους όταν μπορείς να έχεις την εθνική ομάδα; Δεν θα το έκανα.

Έχει συνδεθεί με πολλούς συλλόγους και δεν συνέβη ποτέ. Δεν νομίζω ότι ο Ζιζού θα ήθελε να το κάνει, αλλά αυτό το λέω εγώ. Ίσως εκείνος θέλει να το κάνει.

Αλλά μπορώ να τον δω να περιμένει την εθνική ομάδα και θα ήταν απολύτως λογικό».

Η Γαλλία, με προπονητή τον Ντιντιέ Ντεσάν από το 2012, παίζει τον πρώτο της αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ στις 22 Νοεμβρίου με αντίπαλο την Αυστραλία.

Το συμβόλαιο του Ντεσάν με την Εθνική Γαλλίας λήγει στο τέλος της διοργάνωσης.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα