Γκβάρντιολ: Τσέλσι, Λίβερπουλ και Σίτι μονομαχούν για την υπογραφή του

Η Τσέλσι, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τον αμυντικό της Λειψίας, Γιόσκο Γκβαρντιόλ, στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, μετά το εντυπωσιακό Παγκόσμιο Κύπελλο που έκανε με την Εθνική Κροατίας.

Η Τσέλσι αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό από την Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Σίτι στην κούρσα για την απόκτηση του Γιόσκο Γκβαρντιόλ από την Λειψία στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Οι Μπλε έχουν ενισχύσει την άμυνά τους στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, υπογράφοντας τους Γουέσλι Φοφανά και Μπενουά Μπαντιασίλ.

Οι Μπλε προσπάθησαν να αποκτήσουν τον Κροάτη διεθνή το περασμένο καλοκαίρι, αλλά είδαν τις προτάσεις τους να απορρίπτονται από την Λειψία, η οποία προχώρησε σε συμφωνία επέκτασης του συμβολαίου με τον Γκβαρντιόλ μέχρι το 2027. Ο Κροάτης αμυντικός ξεχώρισε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, βοηθώντας την χώρα του να φτάσει στα ημιτελικά, με τους "κόκκινους" και την Σίτι να αναμένεται πλέον να δώσουν μάχη με την Τσέλσι για την υπογραφή του ενόψει της επόμενης σεζόν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει επίσης συνδεθεί με τον 21χρονο, ο οποίος έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα ήθελε να παίξει για τους γίγαντες της Ισπανίας αργότερα στην καριέρα του. Ο Γκβαρντιόλ παραδέχτηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι υποστήριζε την Λίβερπουλ όταν ήταν παιδί με τον σύλλογο "ακόμα στην καρδιά του", αφήνοντας στους Μπλε το καθήκον να τον πείσουν να σνομπάρει μια μετακίνηση στο Άνφιλντ για χάρη μιας μεταγραφής στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Η Λίβερπουλ έχει ήδη συνομιλήσει με την Λειψία για μια πιθανή μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού, σύμφωνα με τον Φαμπρίτζιο Ρομάνο. Μιλώντας στο YouTube, ο Ρομάνο αναφέρει ότι οι "κόκκινοι" ήθελαν να συζητήσουν με την Λειψία για τον Γκβαρντιόλ τον Ιανουάριο, αν και ο Κροάτης διεθνής δεν ήταν διαθέσιμος.

Ο Γιούργκεν Κλοπ θα μπορούσε να αναζητήσει έναν μακροπρόθεσμο διάδοχο του Βίρτζιλ φαν Ντάικ, ενώ οι Τζο Γκόμεζ και Τζόελ Μάτιπ δεν έχουν αποδώσει τα μέγιστα φέτος και ο Γκβαρντιόλ είναι ένας νεαρός κορυφαίος αμυντικός που θα μπορούσε να είναι ιδανικός για αυτή τη δουλειά. Η Τσέλσι πρέπει επίσης να σκεφτεί την αντικατάσταση του βετεράνου αμυντικού Τιάγκο Σίλβα τα επόμενα χρόνια, με τον Βραζιλιάνο να βρίσκεται αυτή τη στιγμή εκτός δράσης μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο στην ήττα από την Τότεναμ τον περασμένο μήνα.

"Η Τσέλσι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον Γιόσκο Γκβαρντιόλ, είναι ένας παίκτης που εκτιμούν πολύ", δήλωσε ο Ρομάνο. "Και άλλοι σύλλογοι είναι τώρα στην κούρσα, με τη Λίβερπουλ να προσεγγίζει τη Λειψία για τον Γκβαρντιόλ τον Ιανουάριο.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι επίσης απολύτως στην κούρσα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι μεγάλος θαυμαστής του παίκτη. Όλα είναι ανοιχτά, αλλά ποτέ δεν είναι εύκολο να κλείσει μια συμφωνία με την Λειψία - νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι μια από τις μεγάλες συμφωνίες του καλοκαιριού".

Ο δημοσιογράφος του CBS, Μπεν Τζέικομπς, τόνισε μια ρήτρα αποδέσμευσης 89 εκατομμυρίων λιρών που θα ενεργοποιηθεί στο τρέχον συμβόλαιο του Γκβαρντιόλ με τη Λειψία το καλοκαίρι του 2024. "Η Λίβερπουλ παρακολουθεί τον Γιόσκο Γκβαρντιόλ της Λειψίας, για τον οποίο η Τσέλσι παραλίγο να προσυμφωνήσει συμφωνία το περασμένο καλοκαίρι", ανέφερε ο Τζέικομπς.

"Ο Κροάτης σκόραρε εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ και προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων από την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, καθώς και από την Ρεάλ Μαδρίτης και την Παρί Σεν Ζερμέν. Υπάρχει ρήτρα εξαγοράς ύψους 98 εκατομμυρίων λιρών, αλλά δεν ενεργοποιείται μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Μου λένε ότι ο Γκβαρντιόλ θέλει μια μετακίνηση στην Premier League και η άποψη ότι έχει "διαλέξει" την Ρεάλ είναι λανθασμένη", πρόσθεσε ο Τζέικομπς. Η Τσέλσι θα είναι σε θέση να ενεργοποιήσει τη ρήτρα αποδέσμευσής του ύψους 89 εκατομμυρίων λιρών χωρίς πρόβλημα και με τον συμπαίκτη του στην Λειψία Κρίστοφερ Νκούνκου να έχει ήδη συμφωνήσει προσύμφωνο με τους Μπλε, ο Γκβαρντιόλ θα μπορούσε να πειστεί να ακολουθήσει τον Γάλλο στο δυτικό Λονδίνο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα