Διάψευση για κατάθεση υποψηφιότητας από την Ελλάδα για το Μουντιάλ 2030

Το υφυπουργείο Αθλητισμού διέψευσε τα δημοσιεύματα ότι κατατέθηκε ήδη πρόταση από την Ελλάδα για συνυποψηφιότητα με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο για το Μουντιάλ του 2030. 

Διαψεύδονται επισήμως από το υφυπουργείο Αθλητισμού τα δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ ότι κατατέθηκε στη ΦΙΦΑ πρόταση εκ μέρους της Ελλάδας να συνδιοργανώσει με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο το Μουντιάλ του 2030.΄

Τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο συνέβη στη Ρουάντα όπου γίνεται η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και επίσης ότι το Μαρόκο είναι συνυποψήφιο μαζί με Ισπανία και Πορτογαλία, παίρνοντας τη θέση της Ουκρανίας.

«Προς ενημέρωσή σας, δεν υπάρχει επίσημη (ή ανεπίσημη, ή οποιαδήποτε άλλης μορφής) κατάθεση στη FIFA συνυποψηφιότητας της χώρας μας -μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο- για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030.Εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο όσα δήλωσε στις 8 Φεβρουαρίου ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, περί “επαφών μεταξύ των τριών χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης των δυνατοτήτων για την κατάθεση υποψηφιότητας», αναφέρεται σχετικά.

Είναι ένα ζήτημα που εδώ και καιρό απασχολεί, αλλά επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον αρμόδιο κρατικό φορέα ή από την ελληνική ομοσπονδία. Στη Ρουάντα όπου γίνονται οι εργασίες της ΦΙΦΑ για την εκλογή νέου προέδρου (υποψήφιος μόνο ο Τζιάνι Ινφαντίνο) βρίσκεται αντιπροσωπεία της ΕΠΟ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μπαλτάκο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα