Μπέλινγκχαμ: Όλο και πιο απίθανο να καταλήξει στην Λίβερπουλ

Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται πως έχουν αφήσει πίσω τους την Λίβερπουλ στην μάχη για την απόκτηση του Τζουντ Μπέλινγκχαμ.

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ πραγματοποίησε άλλη μια άψογη εμφάνιση το Σάββατο και βοήθησε την Μπορούσια Ντόρτμουντ να μείνει ζωντανή στην μάχη του τίτλου της Bundesliga με μια ολοκληρωτική εντός έδρας νίκη επί της Κολωνίας.

Ο 19χρονος μέσος θα συναντηθεί τώρα με τους συμπαίκτες του στην Εθνική Αγγλίας για την έναρξη των προκριματικών του Euro 2024 με την Ιταλία στη Νάπολη την Πέμπτη και την Ουκρανία στο Γουέμπλεϊ τρεις ημέρες αργότερα.

Είναι άλλη μια ευκαιρία για τον Μπέλινγκχαμ να λάμψει σε μια μεγάλη σκηνή, καθώς οι εικασίες για το μέλλον του στον Γερμανικό σύλλογο αυξάνονται, με μια σειρά από κορυφαίες ομάδες του κόσμου να ανταγωνίζονται για να τον απομακρύνουν από το γερμανικό ποδόσφαιρο έπειτα από τρία χρόνια.

Από τους αμέτρητους συλλόγους που θα ήθελαν πολύ να υπογράψουν τον απόφοιτο των ακαδημιών της Μπέρμιγχαμ Σίτι, η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται να έχουν αναδειχθεί ως οι πιο πιθανοί προορισμοί - αν και έχει συμβόλαιο στην Ντόρτμουντ μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και οι «Βεστφαλοί» δεν θέλουν να εγκρίνουν την αποχώρησή του.

Καθώς δεν υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του Μπέλινγκχαμ, οι εργοδότες του δεν έχουν καμία υποχρέωση να πουλήσουν και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους αναμένεται ότι θα χρειαστεί ένα πολύ υψηλό τίμημα για να αλλάξει η στάση τους.

Αυτό καθιστά μια συμφωνία πρόκληση για κάθε ενδιαφερόμενο μέρος και ως εκ τούτου -όπως δείχνουν τα πράγματα- θεωρείται όλο και πιο απίθανο να υπογράψει η Λίβερπουλ τον Μπέλινγκχαμ στη μεταγραφική περίοδο του φετινού καλοκαιριού.

Οι 19 φορές πρωταθλητές Αγγλίας έχουν ίσως συνδεθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο με τον Άγγλο χαφ και ο προπονητής των «κόκκινων», Γιούργκεν Κλοπ είναι μεγάλος θαυμαστής του. Όμως το αναμενόμενο ποσό της μεταγραφής, η οικονομική δύναμη των αντίπαλων μνηστήρων και η επιφυλακτικότητά της να μπει σε… πλειστηριασμό, έχουν δημιουργήσει σημαντικές αμφιβολίες για τις πιθανότητες της Λίβερπουλ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η επιδίωξή της έχει ματαιωθεί και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, αν και πηγές με γνώση του θέματος θεωρούν ότι η Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκονται σε ισχυρότερη θέση αυτή τη στιγμή.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Λίβερπουλ θα τελειώσει τη φετινή σεζόν με άδεια χέρια όσον αφορά τα τρόπαια (εκτός από την νίκη στο Community Shield του Αυγούστου επί της Σίτι), βρίσκεται επτά βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League έπειτα από 26 από τα 38 παιχνίδια, έχει συμβόλαια που λήγουν και είναι γερασμένη σε τμήματα της ομάδας, κάποια σημαντικά τηλεφωνήματα πλησιάζουν και οι προσλήψεις γίνονται σε πολλαπλά μέτωπα και με διάφορες επιλογές.

Τέτοιοι παράγοντες θα επηρεάσουν τον προϋπολογισμό και, με τη σειρά τους, τις απώτερες ελπίδες της Λίβερπουλ να ντύσει στα κόκκινα τον Μπέλινγκχαμ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα