Έμερι: "Η Άστον Βίλα θέλει να αγοράζει παίκτες σαν τον Ζοάο Φέλιξ στο μέλλον"

Ο Ουνάι Έμερι παραδέχεται ότι η Άστον Βίλα δεν μπόρεσε ποτέ να ανταγωνιστεί την Τσέλσι για την απόκτηση του Ζοάο Φέλιξ στην τελευταία μεταγραφική περίοδο, αλλά ελπίζει να αρχίσει να κλείσει την ψαλίδα με τους μεγάλους της Premier League στο μέλλον.

Ο Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει βασικός καθώς οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στο Στάμφορντ Μπριτζ το Σάββατο, ήταν πάντα αντικείμενο θαυμασμού από τον Ουνάι Έμερι και το ενδιαφέρον της Άστον Βίλα ήταν υπαρκτό όταν η Ατλέτικο Μαδρίτης τον έκανε διαθέσιμο για δανεισμό.

"Είναι ένας ιδιαίτερος παίκτης και δεν ήταν εντελώς αδύνατο για εμάς, αλλά ήθελε να παίξει για μια ομάδα στο Champions League", αποκάλυψε ο Έμερι.

"Είμαστε ρεαλιστές σχετικά με το πώς μπορούμε να βελτιωθούμε και πώς μπορούμε να προσθέσουμε παίκτες για να βελτιώσουμε την ομάδα μας.

Έχει υψηλό μισθό και η Τσέλσι πλήρωσε πολλά χρήματα γι' αυτόν.

Μου αρέσει, αλλά ποτέ δεν ήμασταν πραγματικά στο κόλπο για την απόκτησή του".

Η Τσέλσι μπόρεσε να πάρει τον 23χρονο ως δανεικό μέχρι το τέλος της σεζόν έναντι 9,7 εκατ. λιρών (11,8 εκατ. δολάρια), ενώ θα καλύψει πλήρως και τον μισθό του ύψους 5,3 εκατ. λιρών (6,4 εκατ. δολάρια) μέχρι τον Μάιο.

Δεν υπάρχει οψιόν αγοράς, αλλά μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο μόνιμης μετακίνησης, καθώς ο Ζοάο Φέλιξ έχει καλή απόδοση και έχει σκοράρει δύο φορές από τότε που μετακινήθηκε.

"Χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά είναι νέος και προοδευτικά γίνεται καλύτερος στην Τσέλσι", συνέχισε ο Έμερι.

"Μπορεί να δώσει ασίστ, να σκοράρει, να πέσει βαθιά για να χτίσει και μπορεί να παίξει στους μικρούς χώρους και να οδηγήσει στο κουτί. Είναι ξεχωριστός".

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει η Βίλα τις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν για να κάνει τον σύλλογο πιο ελκυστική επιλογή για παίκτες τόσο υψηλού προφίλ στην επόμενη περίοδο, ο Έμερι είπε: "Για το επόμενο καλοκαίρι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ομάδα με κάποιους παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις.

Θα είμαστε φιλόδοξοι αλλά και ρεαλιστές για το επόμενο βήμα για την επόμενη σεζόν και τα επόμενα χρόνια".

Η Βίλα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις επόμενες εβδομάδες για να συνεχίσει να παρακολουθεί στόχους, να πραγματοποιεί αποστολές σκάουτινγκ και να επιλέγει προσεκτικά τους παίκτες που πιστεύει ότι θα βοηθήσουν τον σύλλογο να πάει στο επόμενο επίπεδο.

"Μιλάω τακτικά με τους ιδιοκτήτες και είμαι πολύ συγκεντρωμένος και πολύ ξεκάθαρος με την άποψή μου για το τι θέλω", λέει ο Έμερι.

"Δεν είμαστε η Τσέλσι, είμαστε η Άστον Βίλα και είμαστε πολύ περήφανοι για το ποιοι είμαστε.

Θέλουμε να αγωνιστούμε εναντίον της Τσέλσι το Σάββατο και θέλουμε να αγωνιστούμε προσπαθώντας να είμαστε ανταγωνιστικοί στο ίδιο επίπεδο, αλλά χωρίς να ξοδεύουμε τα ίδια χρήματα που ξοδεύουν αυτοί.

Φυσικά οι ιδιοκτήτες μας έχουν φιλοδοξίες και θέλουν να ξοδεύουν χρήματα έξυπνα- να είναι απαιτητικοί, προσπαθώντας να είναι πιο κοντά στις ομάδες που είναι στην πρώτη τετράδα τώρα, ή σε ομάδες όπως η Τσέλσι, που ξοδεύουν πολλά χρήματα και έχουν πολλούς πολύ καλούς παίκτες.

Δεν ήμασταν στο κόλπο για να υπογράψουμε τον Ζοάο Φέλιξ, γιατί ήταν πολύ δύσκολο να πείσουμε έναν παίκτη σαν κι αυτόν (να έρθει), γιατί τώρα είναι καλύτερος από εμάς.Η ιδέα μας είναι να μειώσουμε την απόσταση που τους χωρίζει (έναν σύλλογο όπως η Τσέλσι) και να τους πλησιάσουμε σε ένα, δύο ή τρία χρόνια. Να ξοδεύουμε χρήματα όπως αυτοί; Όχι! Αλλά προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς και να φτάσουμε εκεί με άλλο τρόπο στη δουλειά μας".


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα