UEFA: Θέλει το «Σταντ ντε Φρανς» για έδρα όλων των ευρωπαϊκών τελικών

H UEFA θέλει να αγοράσει το «Σταντ ντε Φρανς» για να γίνονται εκεί όλοι οι ευρωπαϊκοί τελικοί, σύμφωνα με την «Le Monde». Στο κόλπο και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Για την αγορά του «Σταντ ντε Φρανς» κινείται η UEFA, το οποίο θέλει να χρησιμοποιήσει ως έδρα όλων των ευρωπαϊκών τελικών.

Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» για το γήπεδο, το οποίο θα τεθεί προς πώληση από το καλοκαίρι του 2025.

Αντίπαλος της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σε αυτό το εγχείρημα θα είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία πιέζεται για να αποχωρήσει από το «Παρκ ντε Πρενς», σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, η ιδιοκτήτρια εταιρία των πρωταθλητών Γαλλίας, «Qatar Sports Investment», εξετάζει τέσσερις επιλογές όσον αφορά την έδρα της. Η πρώτη είναι να προβεί στην αγορά του «Παρκ ντε Πρενς», η δεύτερη είναι να αγοράσει το «Σταντ ντε Φρανς», η τρίτη να κατασκευάσει ένα νέο γήπεδο σε οικόπεδο του ιπποδρόμου Σεν Κλουντ και η τέταρτη να φτιάξει γήπεδο στο Σεν Ντενί.

Βέβαια, με τις τελευταίες δύο επιλογές η διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν θα χρειαστεί να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, κάτι το οποίο θέλει να αποφύγει. Στις 7 Μαρτίου, η Γαλλία δημοσίευσε δύο διαγωνισμούς, έναν για την ανανέωση της παραχώρησης του «Σταντ ντε Φρανς» και τον άλλο για οριστική πώλησή του.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα