Eredivisie: Πρώτος σκόρερ ο Δουβίκας στην Ολλανδία

Ο Τάσος Δουβίκας αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην Eredivisie με 19 γκολ, μαζί με τον Τσάβι Σίμονς της Αϊντχόφεν. Τρίτος Έλληνας που τα καταφέρνει μετά τους Γιώργο Γιακουμάκη και Νίκο Μαχλά.

Το βραβείο του πρώτου σκόρερ στην Eredivisie κατέκτησε ο Τάσος Δουβίκας, ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο μία εξαιρετική σεζόν στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας επιθετικός βρήκε δίχτυα στη νίκη της Ουτρέχτης με 3-2 επί της Έμεν για την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και έφτασε τα 19 τέρματα, όσα και ο Τσάβι Σίμονς της Αϊντχόφεν.

Ο τελευταίος σκόραρε δις στο 2-1 της ομάδας του επί της Άλκμααρ, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο 20χρονος πέτυχε το δεύτερο και νικητήριο γκολ της ομάδας του στο 98’, πιάνοντας έτσι τον Δουβίκα στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Για την ιστορία, ο Δουβίκας έγινε ο τρίτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που παίρνει το βραβείο του πρώτου σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, μετά τον Γιώργο Γιακουμάκη (26 γκολ με την Φένλο τη σεζόν 2020-2021) και τον Νίκο Μαχλά (34 γκολ με την Φίτεσε τη σεζόν 1997-1998).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα