Premier League: Αφήνει την Nike για την Puma από το 2025

Η Premier League πρόκειται να τερματίσει την 25ετή συνεργασία της με τη Nike και να στραφεί στην Puma ως επίσημο προμηθευτή της μπάλας αγώνων.

Το υπάρχον συμβόλαιο της Premier League με την Nike λήγει το 2025.

Η αμερικανική κατασκευάστρια Nike είχε την ευκαιρία να επεκτείνει την 25ετή συνεργασία της, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν ευοδώθηκαν.

Η Premier League έχει πλέον καταλήξει σε συμφωνία με τη γερμανική εταιρεία Puma για την προμήθεια μπαλών αγώνα για όλους τους αγώνες της από τη σεζόν 2025-26.

Η Puma προμηθεύει επί του παρόντος επίσημες μπάλες αγώνων για τη Serie A και τη La Liga, καθώς και για το League Cup Αγγλίας, με την μπάλα «Orbita» να χρησιμοποιείται σε αυτές τις διοργανώσεις.

Η συμφωνία της Nike με την Premier League ξεκίνησε το 2000, με την «Nike Geo Merlin» να γίνεται η πρώτη επίσημη μπάλα της κορυφαίας κατηγορίας τη σεζόν 2000/01.

Η τεχνολογία της μπάλας αγώνων έχει εξελιχθεί κατά τις επόμενες δεκαετίες, με τη «Nike Flight»- που διαφημίστηκε ως «επανάσταση στην αεροδυναμική» - να χρησιμοποιείται την περασμένη σεζόν.

Η νέα έκδοση της «Nike Flight» θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά την περίοδο 2023-24, όταν η Premier League επιστρέφει την Παρασκευή 11 Αυγούστου με την Μπέρνλι να υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας της, η Nike έχει προμηθεύσει εξάρτηση και εξοπλισμό για την ανάπτυξη της νεολαίας και τις διεθνείς διοργανώσεις της Premier League, καθώς και για το σχολικό πρόγραμμα Premier League Primary Stars.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα