Ζιντσένκο: Ζητά μαχητικά αεροσκάφη για την Ουκρανία: «Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε»

Ο αρχηγός της Εθνικής Ουκρανίας, Ολεκσάντρ Ζιντσένκο παρακάλεσε τον κόσμο να μην κουραστεί από την εισβολή της Ρωσίας, καθώς ζήτησε μαχητικά αεροσκάφη για λογαριασμό της πατρίδας του.

Ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο και ο πρώην επιθετικός της Ουκρανίας Αντρέι Σεφτσένκο είναι αρχηγοί των δύο ομάδων στο Game4Ukraine του επόμενου μήνα στο Stamford Bridge με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανοικοδόμηση του σχολείου Mykhailo-Kotsiubynsky Lyceum στο Chernihiv, το οποίο έχει καταστραφεί κατά 90%.

Η Ρωσία έχει την αεροπορική υπεροχή πάνω από την Ουκρανία από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος πριν από 17 μήνες. Ο μέσος της Άρσεναλ χρησιμοποίησε το βήμα του πριν από το φιλικό προετοιμασίας της ομάδας του στις ΗΠΑ εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να απευθύνει ένα άμεσο αίτημα στους ιθύνοντες του κόσμου.

"Πριν από ένα μήνα, βρέθηκα στην Ουκρανία για πρώτη φορά μετά την εισβολή. Εγώ και ο Σεφτσένκο πήγαμε στο σχολείο όπου προσπαθούν να ανοικοδομήσουν", δήλωσε ο Ζιντσένκο .
"Μίλησα με τα παιδιά και τελείωσα με τα παιδιά που μένουν στην πρώτη γραμμή, ρισκάροντας κάθε δευτερόλεπτο.

"Ξέρετε, παίξαμε με το MLS (All-Stars) τις προάλλες και το σόου πριν από τη σέντρα ήταν απίστευτο και F16 πετούσαν από πάνω μας - τέσσερα από αυτά. Ξέρω 100% πόσο σημαντικό είναι για εμάς να τα έχουμε.

Χρησιμοποιώντας αυτή την ευκαιρία, πρέπει να πω ότι χρειαζόμαστε αυτά τα F16 για να επιστρέψουμε τη γη μας και τα εδάφη μας. Έχω αυτή την αποστολή και αν έχω την ευκαιρία να το πω αυτό πρέπει να το κάνω".

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εγκαινίασε το UNITED24 ως το κύριο όχημα δωρεών για την πολεμική προσπάθεια, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 325 εκατομμύρια δολάρια από περισσότερες από 110 χώρες τον τελευταίο χρόνο. Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι η συνολική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία από λίγο πριν από τον πόλεμο είχε ξεπεράσει τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τα τέλη Μαΐου.

"Όντας εδώ, θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο που μας βοηθάει πολύ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή", δήλωσε ο Ζιντσένκο.

"Από την εισβολή, αυτό είναι ήδη μέρος της ζωής μου. Κάθε μέρα ζω με τη χώρα μου και τους ανθρώπους που μένουν εκεί, εγώ και η οικογένειά μου προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Με την εκδήλωση που έρχεται σύντομα (5 Αυγούστου) στο Λονδίνο, νιώθω ότι η αποστολή μου είναι να προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ.

Θέλω τα παιδιά μου όταν μεγαλώσουν να με ρωτήσουν: 'Μπαμπά, τι έκανες όταν έγινε αυτός ο πόλεμος στην πατρίδα μας; Και θέλω να κοιτάζω στα μάτια την κόρη μου και να της λέω: "Εγώ και η μαμά σου προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να βοηθήσουμε τη χώρα μας".

"Εγώ, προφανώς, χρησιμοποιώντας το ποδόσφαιρο, το οποίο είναι το καλύτερο άθλημα στον κόσμο για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας και ο καλύτερος τρόπος με όλους τους πρώην παίκτες, τους θρύλους, τους ηθοποιούς.

Είναι τόσο σημαντικό, όχι μόνο να συγκεντρώσουμε χρήματα για να χτίσουμε ένα σχολείο στην Ουκρανία, αλλά και να στείλουμε ένα μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο και στον ουκρανικό λαό που μένει εκεί και αγωνίζεται για την ανεξαρτησία του, για να πούμε: "Κοιτάξτε, δεν είστε μόνοι σας. Όλοι τους μένουν πίσω"".


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα