Χέντερσον: «Ένιωσα ανεπιθύμητος στην Λίβερπουλ - Δεν ήρθα στην Σ. Αραβία για τα χρήματα»

Ο Τζόρνταν Χέντερσον έχει σταθεί κατηγορούμενος ότι βάζει τα χρήματα πάνω από την ηθική του και, σε συνέντευξή του, απευθύνεται στους επικριτές του. 

Ο Τζόρνταν Χέντερσον παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από την Λίβερπουλ για την Σαουδική Αραβία - μια κίνηση που τον προκάλεσε επικρίσεις από πολλούς οπαδούς και ιδιαίτερα από εκείνους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Καθώς επιστρέφει για λίγο στην Αγγλία αυτή την εβδομάδα για να εκπροσωπήσει τη χώρα του, η ομάδα οπαδών ΛΟΑΤΚΙ+ της εθνικής ομάδας δήλωσε ότι θα του γυρίσουν την πλάτη κατά τηΝ διάρκεια του αγώνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο θεωρούν ότι έχει στραφεί εναντίον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μεταξύ άλλων μίλησε για:

Την αποχώρησή του από την Λίβερπουλ

Ο Χέντερσον κατέκτησε την Premier League και το UEFA Champions League με την Λίβερπουλ. Ήταν αρχηγός του συλλόγου, οπότε ήταν έκπληξη όταν έφυγε για την Αλ Ετιφάκ αυτό το καλοκαίρι. Στην συνέντευξη, ο 33χρονος μέσος αποκαλύπτει ότι ένιωσε ανεπιθύμητος από τον σύλλογο μετά την επιστροφή του από τις καλοκαιρινές του διακοπές και επιμένει ότι θα είχε μείνει αν οι υπεύθυνοι τον ήθελαν.

«Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν αυτή η στιγμή», λέει. «Δεν πίστευα ότι θα ήταν τώρα. Και έπρεπε να το αποδεχτώ αυτό».

«Αν κάποιος από αυτούς τους ανθρώπους (ο Κλοπ ή η διοίκηση) μου έλεγε: "Τώρα θέλουμε να μείνεις", τότε δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση. Τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι με ανάγκασαν να φύγω από τον σύλλογο, αλλά σε κανένα σημείο δεν ένιωσα ότι με ήθελε ο σύλλογος ή κάποιος άλλος να μείνω».

Ο Άγγλος διεθνής εξηγεί ότι οι νέες μεταγραφές σήμαιναν ότι θα δυσκολευόταν να βρει πολύ χρόνο συμμετοχής και ότι η προσωπικότητά του σήμαινε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο προπονητής Γιούργκεν Κλοπ θεωρούσαν ότι αυτή η κατάσταση δεν ήταν βιώσιμη. Εξηγεί επίσης ότι νιώθει θλίψη που δεν μπόρεσε να αποχαιρετήσει τους οπαδούς της Λίβερπουλ και θέλει να επιστρέψει κάποια στιγμή για ένα φιλικό παιχνίδι για να μπορέσει να το κάνει αυτό.

Τις κατηγορίες ότι πήγε στη Σαουδική Αραβία μόνο για τα χρήματα

Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας ήταν η κυρίαρχη ιστορία της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, με αρκετούς παίκτες υψηλού προφίλ να δέχονται εξαιρετικά προσοδοφόρες προτάσεις για να αγωνιστούν εκεί. Ο Χέντερσον είναι ο μοναδικός διεθνής Άγγλος που το έχει κάνει και τον οποίο μανατζάρει ο πρώην αστέρας της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ.

Το αποδεκτό αφήγημα γύρω από το πρωτάθλημα - και γενικότερα τον αθλητισμό της Σαουδικής Αραβίας - είναι ότι τα τεράστια χρηματικά ποσά που προσφέρονται στους αθλητές είναι ο κύριος λόγος για να πάνε εκεί, τόσο χαμηλό είναι το επίπεδο του αθλητικού ανταγωνισμού. Πολλοί αμείβονται σημαντικά περισσότερο από τους μισθούς τους σε ευρωπαϊκούς συλλόγους, για παράδειγμα.

Ο Χέντερσον, ο οποίος, όπως αναφέρεται, κερδίζει 700.000 λίρες (881.000 δολάρια) την εβδομάδα εκεί, λέει ότι αυτό δεν ισχύει. Λέει ότι τα νούμερα των μισθών είναι λάθος και ότι δεν συζήτησε καν τα χρήματα με τον σύλλογο ή τον Τζέραρντ στην αρχή. «Ό,τι συζήτησα με τον Στίβι (Τζέραρντ) είχε να κάνει με το ποδόσφαιρο και το πρότζεκτ. Και στην πραγματικότητα είπε ότι δεν ήθελε να εμπλακεί σε κανένα από τα θέματα των χρημάτων. Όλα αφορούσαν το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε μαζί για να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό και να χτίσουμε έναν σύλλογο και να χτίσουμε το πρωτάθλημα».

Το ότι από επιφανής υποστηρικτής των ΛΟΤΑΚΙ+ παίζει πλέον στην Σαουδική Αραβία

Πριν από αυτή την μεταγραφή, ο Τζόρνταν Χέντερσον ξεχώριζε στον κόσμο του ποδοσφαίρου ως ένας σπάνιος παίκτης που μιλούσε ανοιχτά υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Σε ένα παιχνίδι με πολύ λίγους ανοιχτά ομοφυλόφιλους άνδρες παίκτες και σε ένα περιβάλλον που ορισμένοι οπαδοί θεωρούν άβολο, ο Χέντερσον έκανε επανειλημμένα «υπερβάσεις» για να υποστηρίξει την καμπάνια Rainbow Laces.

Η μετακίνησή του στη Σαουδική Αραβία, λοιπόν, εξέπληξε πολλούς και αναστάτωσε οπαδούς όπως οι ομάδες ΛΟΑΤΚΙ+ υποστηρικτών της Λίβερπουλ και της Αγγλίας, οι οποίοι επεσήμαναν το φριχτό ιστορικό του κράτους του Κόλπου όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διώξεις των ομοφυλόφιλων.

Στη συνέντευξη, ο Χέντερσον προσπάθησε να εξηγήσει τον τρόπο σκέψης του, λέγοντας ότι ελπίζει η κίνησή του να φέρει την αλλαγή. «Νομίζω ότι το να έχεις κάποιον με αυτές τις απόψεις και αξίες στη Σαουδική Αραβία είναι μόνο θετικό πράγμα».

Ο Χέντερσον λέει ότι θα σκεφτόταν να φορέσει κορδόνια με ουράνιο τόξο στη Σαουδική Αραβία, αλλά μόνο αν δεν προσβάλλει τους ανθρώπους, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές στη συνέντευξη ότι είναι σημαντικό να σέβεται τη θρησκεία και τον πολιτισμό τους. Όταν ρωτήθηκε τι μπορούν να κάνουν οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι στη Σαουδική Αραβία, οι οποίοι δεν έχουν τέτοιες ελευθερίες και δεν μπορούν να επιλέξουν τη σεξουαλικότητά τους, ο Χέντερσον λέει ότι ελπίζει ότι τα πράγματα θα αλλάξουν στο μέλλον. Λέει επίσης ότι, από τις μέχρι τώρα εμπειρίες του, η χώρα είναι πολύ διαφορετική από αυτή για την οποία μιλούν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λέει επίσης ότι λυπάται που κάποιοι ΛΟΑΤΚΙ+ αισθάνονται αρνητικά απέναντί του και επιμένει ότι οι αξίες του δεν έχουν αλλάξει.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα