Μίλαν: Γιατί δεν βρίσκεται σε κίνδυνο η θέση του Πιόλι

Η Μίλαν δεν πρόκειται να απολύσει τον Στέφανο Πιόλι παρά τη προβληματική πρόσφατη πορεία της και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο σε αυτή την απόφαση.

Σύμφωνα με το Calciomercato.com, η Μίλαν διατηρεί την εμπιστοσύνη της στον Στέφανο Πιόλι, παρά το τελευταίο επιζήμιο αποτέλεσμα, που ήταν η ισοπαλία 2-2 με τη Λέτσε στο Stadio Via del Mare.

Δύο συνεχόμενες εντός έδρας ήττες από τη Γιουβέντους και την Ουντινέζε καθώς και οι εκτός έδρας ισοπαλίες 2-2 με τη Νάπολι και τη Λέτσε -αμφότερες μετά από προβάδισμα δύο τερμάτων- έχουν απομακρύνει τη Μίλαν από την κορυφή της βαθμολογίας και ενθαρρύνουν την επιστροφή των ομάδων που την καταδιώκουν, κυρίως της Νάπολι και της Αταλάντα.

Ο Πιόλι έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025 και πίσω από την απόφαση να παραμείνει είναι το γεγονός ότι στα μάτια της διοίκησης δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που να κρίνονται κατάλληλες για την τρέχουσα σεζόν.

Ο στόχος της πρόκρισης στους «16» του Champions League παραμένει εφικτός μετά τη νίκη της περασμένης Τρίτης επί της Παρί Σεν Ζερμέν, οπότε δεν θα υπάρξει καμία αναστάτωση κατά τη διάρκεια της διεθνούς διακοπής.

Σίγουρα θα υπάρξει μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τον πολύ μακρύ κατάλογο των τραυματισμών (πολλοί από τους οποίους είναι μυϊκοί) που έχουν πλήξει τους Ροσονέρι σε αυτό το πρώτο μέρος της σεζόν.

Ο ίδιος ο Πιόλι παραδέχτηκε δημοσίως την ύπαρξη προβλήματος -με τους Λεάο και Καλάμπρια να βγαίνουν αλλαγή στο χθεσινό ματς- και η ηγεσία δεν έκρυψε την ανησυχία της για μια κατάσταση που επηρεάζει αρνητικά τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας.

Οι δύο εβδομάδες στο Μιλανέλο θα αξιοποιηθούν για να γίνει μια βαθιά γενική ανάλυση του τι δεν λειτούργησε τις τελευταίες 30 ημέρες και να βρεθεί το κλειδί για την αναστροφή της τάσης.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα