Λίβερπουλ: Πίστη σε Κέλεχερ

Η Λίβερπουλ θα στερηθεί για κάποιο διάστημα τον Άλισον, όμως στο «Άνφιλντ» έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κουίβιν Κέλεχερ.

Ο Άλισον Μπέκερ έχει προσφέρει τα πιο γερά θεμέλια στη Λίβερπουλ για να διεκδικήσει μεγάλες διακρίσεις σε κάθε μία από τις έξι σεζόν που αγωνίζεται στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Δεν υπάρχει πιο σταθερός παίκτης στο αρχικό σχήμα, οπότε την οδυνηρή έκφρασή του στο «Έιτιχαντ», καθώς έσφιγγε τον προσαγωγό του δεξιού του ποδιού, μοιράστηκαν πολλοί από τους οπαδούς των «κόκκινων».

Γι' αυτό, στη μέση της τρέλας των καθυστερήσεων στο Μάντσεστερ, ο προπονητής της Λίβερπουλ έδειξε πανικόβλητος όταν ο τερματοφύλακάς του έπεσε στο χορτάρι, καθώς η ομάδα του προσπαθούσε να αμυνθεί σε ένα κόρνερ.

Το μεγαλύτερο μέρος της αγωνίας του Κλοπ αφορούσε την άμεση απειλή να κρατήσει έναν πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό απέναντι στους πρωταθλητές, και ενώ θα υπάρχει ελπίδα ότι ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός, είναι ένας πονοκέφαλος που θα μπορούσε να αποφύγει καθώς η Λίβερπουλ μπαίνει σε μια σειρά εννέα αγώνων σε 27 ημέρες σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των πιθανότατα καθοριστικών αναμετρήσεων με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ πριν από τα Χριστούγεννα.

Τουλάχιστον ο σύλλογος έχει προγραμματίσει αυτό το ενδεχόμενο.

Μέσα στο «Άνφιλντ», υπάρχει η ισχυρή πεποίθηση ότι διαθέτουν έναν από τους καλύτερα εξοπλισμένους εφεδρικούς τερματοφύλακες στην Premier League, τον Κουίβιν Κέλεχερ και ότι, αναπόφευκτα, θα έρθει ένα σημείο όπου θα κληθεί να κρατήσει το οχυρό σε ένα τέτοιο σενάριο.

Ο Κέλεχερ χρειάστηκε να κάνει υπομονή. Ο 31χρονος πλέον Άλισον δεν έχει χάσει παιχνίδι της Premier League λόγω τραυματισμού από τον Δεκέμβριο του 2020, ακόμη και αν έχει μείνει εκτός για άλλους λόγους (συμπεριλαμβανομένου του θανάτου του πατέρα του και του θετικού τεστ στο Covid-19).

Είναι τόσο ανθεκτικός όσο και αξιόπιστος, αλλά όλοι οι κορυφαίοι σύλλογοι είναι προετοιμασμένοι για αναποδιές και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Λίβερπουλ επέμεινε να κρατήσει τον Κέλεχερ -ο οποίος δεν έκρυψε την επιθυμία του να πάει κάπου όπου θα είναι βασικός- αυτή τη σεζόν, παρά το ενδιαφέρον από άλλες ομάδες.

Τελικά, δεν υπήρξαν αξιόλογες προσφορές για τον 25χρονο διεθνή της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, εν μέρει επειδή η Λίβερπουλ ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει και ότι θα χρειαζόταν μια τεράστια προσφορά για να αλλάξει γνώμη, αλλά και επειδή άλλοι σύλλογοι επέλεξαν εναλλακτικές επιλογές.

Η αποτυχία της Λίβερπουλ να προκριθεί στο φετινό UEFA Champions League στην πραγματικότητα ωφέλησε τον Κέλεχερ, καθώς του έδωσε την ευκαιρία να παίζει πιο συχνά στη φάση των ομίλων του UEFA Europa League - μια διοργάνωση που είναι φαβορί για να κατακτήσει.

Το γεγονός ότι έχει αυτό το σερί αγώνων (έχει ξεκινήσει σε τρεις από τους τέσσερις αγώνες) έχει βοηθήσει -έχει ήδη παίξει σε περισσότερα παιχνίδια φέτος (πέντε) από ό,τι σε όλη την προηγούμενη (τέσσερα)- αλλά ενώ η Λίβερπουλ έχει κερδίσει τα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια που έχει ξεκινήσει σε όλες τις διοργανώσεις, έχει δεχτεί σε όλα και κάποιες από τις εμφανίσεις του ήταν ασταθείς.

Η μεγαλύτερη δύναμη του Κέλεχερ τις προηγούμενες σεζόν ήταν να μπαίνει εν ψυχρώ και να αντικαθιστά επάξια τον Άλισον. Είναι δύσκολο να διατηρήσεις τόσο υψηλά στάνταρ χωρίς ρυθμό και συνεννόηση με τους αμυντικούς, αλλά τα πέντε παιχνίδια που έχει παίξει στο Europa League και το Carabao Cup φέτος σίγουρα θα βοηθήσουν.

Ο Κέλεχερ ήταν ούτως ή άλλως έτοιμος να παίξει την Πέμπτη (30/11, 22:00) απέναντι στην αυστριακή ΛΑΣΚ Λίντσερ, αλλά τώρα είναι η ώρα του να δείξει ακριβώς γιατί έχει τόσο υψηλή αξιολόγηση.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα