Φαν Ντάικ: «Η κατάκτηση του Carabao Cup πρέπει να μας κάνει πιο πεινασμένους»

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ υπογράμμισε την τεράστια περηφάνια που νιώθει για την επιτυχία της Λίβερπουλ στο Carabao Cup, ενώ επέμεινε ότι η εμπειρία αυτή μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί ως κίνητρο για την συνέχεια.

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 118ο λεπτό στο Γουέμπλεϊ την Κυριακή, καθώς οι «κόκκινοι» - που στηρίχθηκαν στο ταλέντο αρκετών παικτών από την Ακαδημία κατά την διάρκεια του τελικού - νίκησαν την Τσέλσι με 1-0.

Οι πανηγυρισμοί έδωσαν γρήγορα τη θέση τους στην εστίαση σε μια άλλη διοργάνωση, με την Σαουθάμπτοννα είναι η επισκέπτρια στο Άνφιλντ στον γύρο των «16» του FA Cup απόψε (28/2, 22.00).

«Από τότε που μου δόθηκε η τιμή να φορέσω το περιβραχιόνιο της Λίβερπουλ, έχω πει ότι είμαι πάντα περήφανος που είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας», δήλωσε ο Ολλανδός στόπερ.

«Αυτό δεν είναι ένα συναίσθημα που αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με τα αποτελέσματα, είναι πάντα εκεί. Πρέπει να παραδεχτώ, όμως, ότι το αίσθημα υπερηφάνειας που νιώθω για ολόκληρο τον σύλλογο αυτή τη στιγμή είναι όσο πιο έντονο θα μπορούσε να είναι.

Αυτό που συνέβη στο Γουέμπλεϊ την Κυριακή ήταν απίστευτο. Και μόνο που το σκέφτομαι ανατριχιάζω. Όλα τα προβλήματα που είχαμε πριν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και παρόλα αυτά βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε. Μείναμε ενωμένοι - εντός και εκτός γηπέδου - και βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε. Αυτός είναι ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Λίβερπουλ.

Δεν είμαι καν σίγουρος ότι έχω τα λόγια να περιγράψω πόσο περήφανος είμαι για τους νεαρούς παίκτες. Αυτό που έκαναν δεν πρέπει ποτέ να υποτιμηθεί με κανέναν τρόπο. Αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση με τόσο ώριμο τρόπο και με αυτόν τον τρόπο έκαναν τεράστια διαφορά. Απλά δεν θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει χωρίς αυτούς.

Το καλύτερο απ' όλα είναι ότι έχουμε δει αρκετά από τον τρόπο που προπονούνται και την προσέγγισή τους στα παιχνίδια ώστε να ξέρουν ότι αυτή είναι μόνο η αρχή γι' αυτούς. Έχουν το τρόπαιο, τα μετάλλια των νικητών και στη συνέχεια τις αναμνήσεις, αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο έχουν τώρα το είδος του εφαλτηρίου που μόνο η κατάκτηση ενός μεγάλου τροπαίου μπορεί να φέρει, οπότε ελπίζουμε ότι θα το χρησιμοποιήσουν.

Το ίδιο ισχύει και για την υπόλοιπη ομάδα. Η κατάκτηση του Carabao Cup είναι ένα θαυμάσιο επίτευγμα, ειδικά με τον τρόπο που συνέβη, αλλά ήρθε στα τέλη Φεβρουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε ακόμα τρεις μήνες της σεζόν μπροστά μας, οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το διάστημα και τα παιχνίδια που έρχονται μαζί του για να χτίσουμε πάνω σε αυτή την επιτυχία.

Αυτή πρέπει να είναι η διάθεση για όλους μας. Ναι, μπορούμε και πρέπει να απολαμβάνουμε τη στιγμή, επειδή η κατάκτηση τροπαίων είναι κάτι τόσο, τόσο ξεχωριστό, αλλά πρέπει επίσης να έχουμε -και θα έχουμε- επίγνωση ότι υπάρχει ακόμη πολλή σκληρή δουλειά που πρέπει να γίνει. Αυτή ήταν η στάση μας από την αρχή της σεζόν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει τώρα που προσθέσαμε άλλο ένα κύπελλο στην τροπαιοθήκη της Λίβερπουλ.

Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να μας κάνει ακόμη πιο πεινασμένους. Όταν έχεις το είδος των συναισθημάτων που ήρθαν με τη νίκη την Κυριακή, τα θέλεις ξανά και ξανά. Δεν διευκολύνει την επιτυχία, επειδή υπάρχουν τόσες πολλές ομάδες που προσπαθούν για την επιτυχία, αλλά η γνώση του πώς νιώθεις σίγουρα παρέχει ένα επιπλέον κίνητρο. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Προφανώς, η μεταστροφή ήταν τρελή με το να παίζουμε ξανά με τη Σαουθάμπτον στο Κύπελλο Αγγλίας απόψε. Ο προπονητής μας έχει ήδη πει ότι θα πρέπει να δει ποιοι θα είναι διαθέσιμοι για αυτό το παιχνίδι, αλλά όλοι όσοι θα έρθουν στο παιχνίδι μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα έχουμε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επανέλθουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ελπίζουμε επίσης ότι θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε τους παίκτες το συντομότερο δυνατό με τον σωστό τρόπο γιατί, όπως έδειξε η Κυριακή, θα τους χρειαστούμε όλους.

Εκτός από το να δουλεύουμε σκληρά, να προσπαθούμε να εξελιχθούμε ως ομάδα και να δίνουμε ό,τι έχουμε, πρέπει επίσης να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε. Μετά την κατάκτηση ενός τροπαίου έχουμε τώρα άλλους στόχους για να επιδιώξουμε, οπότε είναι λογικό να απολαμβάνουμε όλοι μας τη διαδρομή, ειδικά οι οπαδοί. Οι οπαδοί που έφτασαν στο Γουέμπλεϊ το Σαββατοκύριακο σίγουρα το έκαναν αυτό και η υποστήριξη που μας έδωσαν είναι κάτι που θα μας μείνει για πάντα.

Ξέρω ότι είναι ένα τεράστιο αίτημα, αλλά θα χρειαστούμε παρόμοια υποστήριξη απόψε. Όπως και την Κυριακή, αυτή είναι μια βραδιά για να τραβήξουμε ο ένας τον άλλον και να ωθήσουμε ο ένας τον άλλον. Θα είναι άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά, όπως είπα, μπορούμε κάλλιστα να το απολαύσουμε».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα