Κλοπ: «Δεν μπορούμε να καθόμαστε και να απολαμβάνουμε αυτό που κάναμε, πρέπει να πάμε ξανά»

Οι δηλώσεις του Γιούργκεν Κλοπ πριν από το τελευταίο του ντέρμπι ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League.

Οι ώρες μετρούν αντίστροφα για το απόλυτο ντέρμπι της Premier League με την Λίβερπουλ να υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι στο Άνφιλντ (17.45) σε έναν... τελικό τίτλου.

«Θα έπρεπε να είμαι πολύ μακριά από την πραγματικότητα αν δεν αντιλαμβανόμουν τι σημαίνει ένα παιχνίδι σαν αυτό για τον έξω κόσμο. Είναι, για να πω το προφανές, ένα μεγάλο», δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ.

«Ταυτόχρονα, για εμάς είναι απλά το επόμενο, οπότε είναι λογικό να το προσεγγίσουμε όπως κάναμε όλα τα άλλα προηγουμένως, επειδή το να το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο δεν έχει λειτουργήσει πολύ άσχημα μέχρι στιγμής.

Ένα από τα σημεία εκκίνησης για αυτό είναι ο σεβασμός του αντιπάλου, κάτι που δεν είναι πολύ δύσκολο όταν ο αντίπαλος είναι μια ομάδα της Σίτι, η οποία ήταν απίστευτα επιτυχημένη υπό τον Πεπ Γκουαρντιόλα, έναν προπονητή που δεν θα μπορούσα να έχω μεγαλύτερο σεβασμό και κάποιον που πιστεύω ότι είναι ήδη ένας θρύλος του παιχνιδιού μας, παρόλο που έχει ακόμα πολλά χρόνια μπροστά του.

Έχω μιλήσει πολλές φορές για τον θαυμασμό μου για τον Πεπ. Καταλαβαίνω ότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να το καταλάβουν όσοι θέλουν να βλέπουν μόνο μια αντιπαλότητα, αλλά μπορώ να μιλάω μόνο όπως το βρίσκω και στην περίπτωση του Πεπ είμαι παραπάνω από ικανός να παραμερίσω το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε αντίθετες πλευρές και να αναγνωρίσω πόσα πολλά έχει προσφέρει όχι μόνο στη Σίτι αλλά και στο ποδόσφαιρο συνολικά.

Τα καλά νέα είναι ότι μέχρι τώρα καταφέραμε να εμπνέουμε σεβασμό και ταυτόχρονα ανταγωνιστικοί. Είναι αυτονόητο ότι σήμερα θα θέλει να κερδίσει, και εγώ θα θέλω να κερδίσω εξίσου, αλλά όταν ακουστεί το τελικό σφύριγμα, ελπίζω ότι θα είμαστε και πάλι σε θέση να ανταλλάξουμε μια χειραψία και να προχωρήσουμε, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Έτσι, καλωσορίζω τον Πεπ, το επιτελείο και τους παίκτες του στο Άνφιλντ γνωρίζοντας ότι θα έρθουν εδώ για να μας δώσουν ένα χτύπημα. Και πάλι, αυτός είναι ο τρόπος που θα έπρεπε να είναι. Αρκεί να το γνωρίζουμε και να είμαστε προετοιμασμένοι για την πρόκληση που θα φέρουν - και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε σίγουροι μετά το ταξίδι στην Πράγα - ώστε να είμαστε ο πιο δύσκολος αντίπαλος που μπορεί να αντιμετωπίσει η Σίτι.

Αν και οι τελευταίες εβδομάδες δεν ήταν εύκολες για διάφορους λόγους, ήταν επίσης πολύ θετικές, οπότε μπορούμε και πρέπει να έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση από τα αποτελέσματα που είχαμε και από τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκαν. Η προθεσμία για αυτές τις δηλώσεις έληξε πριν από τον αγώνα στην Πράγα, αλλά πριν από αυτό το παιχνίδι είχαμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση με τέσσερις αγώνες σε 11 ημέρες, αλλά βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε τον καθένα από αυτούς παρά τα τόσα προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε.

Ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά πάλεψαν μέσα από αυτές τις προκλήσεις είναι σούπερ. Βρίσκομαι σε αυτή τη χώρα σχεδόν εννέα χρόνια τώρα, αλλά ακόμα δεν έχω τις αγγλικές λέξεις για να περιγράψω πόσο εντυπωσιακή ήταν. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι χρειάστηκε μια απίστευτη προσπάθεια γιατί στην αρχή αυτής της περιόδου δεν θα πίστευα ότι θα ήταν δυνατόν να κερδίσουμε και τα τέσσερα αυτά παιχνίδια με την κατάσταση που είχαμε με την ομάδα μας.

Αλλά τώρα πρέπει να πάμε ξανά. Πάντα πρέπει να ξαναρχίσουμε. Δεν υπάρχει στιγμή που να μπορούμε να καθίσουμε και να απολαύσουμε αυτό που κάναμε. Πρέπει να ψάξουμε για το επόμενο τεστ και να ριχτούμε σε αυτό, γιατί αν δεν το κάνουμε αυτό, το επόμενο τεστ θα μας αναζητήσει. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό με τόσες πολλές δυνατότητες μπροστά μας, ξεκινώντας από σήμερα.

Τέλος, έχω ήδη μιλήσει πολλές φορές αυτή τη σεζόν για τη διαφορά που μπορούν και κάνουν οι υποστηρικτές μας. Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι απαραίτητο να το πω αυτό σήμερα, διότι γνωρίζω τους οπαδούς μας αρκετά καλά για να αντιληφθώ ότι διαισθάνονται τις στιγμές καλύτερα από τον καθένα. Διαισθάνθηκαν τις στιγμές στο παιχνίδι με τη Νότιγχαμ Φόρεστ το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τη Λούτον στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος και στον τελικό του Carabao Cup στο Γουέμπλεϊ και κάθε φορά μας βοήθησαν να περάσουμε τη γραμμή.

Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να σκεφτεί κανείς ότι θα υπάρξουν στιγμές που αυτό θα χρειαστεί και σήμερα, οπότε όσο περισσότερο μπορείτε να είστε μαζί μας τόσο το καλύτερο. Το Άνφιλντ στο θορυβώδες, παθιασμένο καλύτερό του είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχω ζήσει ποτέ στο ποδόσφαιρο. Δεν θα ήταν άσχημο αν μπορούσε να είναι έτσι και σήμερα».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα