Κέβιν Ντε Μπρόινε: Ένας οπαδός της... Λίβερπουλ στην υπηρεσία της Μάντσεστερ Σίτι

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τη Λίβερπουλ, αλλά στο «Άνφιλντ» εισέπραξε μόνο αποδοκιμασίες φορώντας τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

Το ντέρμπι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι ολοκληρώθηκε την περασμένη αγωνιστική στο αγγλικό πρωτάθλημα με τις δύο ομάδες στο 1-1, βάζοντας έτσι «φωτιά» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League, αφού με δέκα αγωνιστικές να απομένουν πια για το φινάλε οι ισορροπίες παραμένουν πολύ λεπτές στην κορυφή. Άρσεναλ και Λίβερπουλ βρέθηκαν να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 64 πόντους και η Σίτι ακολουθεί με έναν πόντο λιγότερο, αφήνοντας έτσι ανοιχτό κάθε σενάριο ενόψει της συνέχειας στη μάχη που μαίνεται για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στο συγκεκριμένο ντέρμπι των δύο συλλόγων στο Μέρσεϊσαϊντ τα βλέμματα στράφηκαν μεταξύ άλλων και στον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος αντέδρασε στην απόφαση του προπονητή του, Πεπ Γκουαρντιόλα, να τον αντικαταστήσει στο 69ο λεπτό της συνάντησης και να περάσει στη θέση του τον Ματέο Κόβασιτς, με το κοινό του «Άνφιλντ» μάλιστα να χαμογελά ειρωνικά με τον Βέλγο κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο. Ένα κοινό που από πιτσιρικάς ο Βέλγος ήλπιζε μία μέρα να τον επευφημεί, αλλά αντ’ αυτού εισπράττει πλέον μόνο αποδοκιμασίες.

Η μοίρα πολλές φορές παίζει διάφορα παιχνίδια. Έτσι έγινε και στην περίπτωση του Κέβιν Ντε Μπρόινε, που από πιτσιρικάς όχι μόνο λάτρευε τη Λίβερπουλ, αλλά ονειρευόταν και τη μέρα που θα φόραγε τα κόκκινα και θα διεκδικούσε τίτλους με τον αγγλικό σύλλογο. Κι όμως, η πορεία του στο άθλημα τον οδήγησε στο Μέρσεϊσαϊντ μόνο ως αντίπαλο, πρώτα φορώντας τη φανέλα της Τσέλσι και εν συνεχεία της Μάντσεστερ Σίτι.

«Η αγαπημένη μου ομάδα είναι η Λίβερπουλ και αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής ο Μάικλ Όουεν. Θα ήθελα πολύ να παίξω εκεί μία μέρα», είχε πει στο παρελθόν ο 11χρονος ακόμα τότε Ντε Μπρόινε όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Γκενκ στην πατρίδα του, κάτι που επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του το 2019:

«Είναι αλήθεια ότι ήμουν οπαδός της Λίβερπουλ. Η οικογένειά μου που ήταν στην Αγγλία ήταν όλοι οπαδοί της Λίβερπουλ και έτσι ήμουν και εγώ. Πάντα μου άρεσε ο Όουεν γιατί ήταν μικρός και γρήγορος όπως εγώ. Εκείνη την περίοδο σύγκρινα τον εαυτό μου μαζί του. Επίσης μου άρεσε ο Ζιντάν και ο Ροναλντίνιο που ήταν παίκτες με υψηλή τεχνική».

Η επιστροφή του στη δράση και το όνειρο των «κόκκινων»

Διακαής πόθος της Λίβερπουλ τη φετινή αγωνιστική περίοδο είναι να επιστρέψει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου πριν ο Γιούργκεν Κλοπ αποχωρήσει από τον πάγκο της, βάζοντας έτσι τέλος σε μια λαμπρή καριέρα στο σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ. Την ίδια στιγμή όμως, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχει βαλθεί να μετατρέψει σε… εφιάλτη το όνειρο των «κόκκινων» και να κρατήσει το τρόπαιο στο «άντρο» της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός έχασε το πρώτο μισό της σεζόν λόγω του σοβαρού τραυματισμού του. Από τη στιγμή όμως που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση τον περασμένο Γενάρη μετά από πέντε μήνες απραξίας, προσέφερε τα μέγιστα ώστε η Σίτι να διαβεί τον δρόμο των επιτυχιών, αποδεικνύοντας έτσι πόσο σημαντική ήταν η απουσία του όλο αυτό το διάστημα.

Μέχρι στιγμής, ο 32χρονος άσος έχει προλάβει να αγωνιστεί σε μόλις 14 παιχνίδια. Ήδη όμως έχει καταγράψει 13 ασίστ και δύο γκολ, με τους «πολίτες» να παραμένουν στο κυνήγι της διεκδίκησης όχι μόνο του πρωταθλήματος, αλλά και του Κυπέλλου Αγγλίας, όπως επίσης και του Champions League.

Μένει να φανεί στο υπόλοιπο της περιόδου αν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε θα δείξει για ακόμα μία φορά στη Σίτι τον δρόμο για την κορυφή και θα την βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της, «βυθίζοντας» στην απογοήτευση τη Λίβερπουλ που τόσο πολύ αγάπησε.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα