Ζουάν Ζεσούς: «Μακάρι αυτό που ζω να βοηθήσει κάποιους να καταλάβουν»

Δημόσια τοποθέτηση του Ζουάν Ζεσούς της Νάπολι για την αθωωτική απόφαση στον Ατσέρμπι της Ίντερ σχετικά με την κατηγορία για ρατσιστική επίθεση. 

Ο αθλητικός δικαστής στην Ιταλία αθώωσε τον Φραντσέσκο Ατσέρμπι για τις κατηγορίες του Ζουάν Ζεσούς περί ρατσιστικής επίθεσης στον αγώνα της Ίντερ με τη Νάπολι. Στην Ιταλία υπήρχαν αναφορές ότι ο Βραζιλιάνος στόπερ της Νάπολι θα προχωρήσει σε μηνύσεις, αλλά προς το παρόν υπήρξε μία δημόσια τοποθέτησή του σχετικά με την απόφαση.

«Διάβασα πολλές φορές, με μεγάλη λύπη, την απόφαση με την οποία ο αθλητικός δικαστής έκρινε ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι έπεσα θύμα ρατσιστικών προσβολών στον αγώνα Ίντερ-Νάπολι την περασμένη 17η Μαρτίου: είναι μια εκτίμηση που, αν και τη σέβομαι , παλεύω να καταλάβω και μου αφήνει μεγάλη πικρία.

Είμαι ειλικρινά απογοητευμένος από την έκβαση ενός σοβαρού θέματος το οποίο χειρίστηκα "σαν κύριος", αποφεύγοντας να διακόψω έναν σημαντικό αγώνα με όλη την ταλαιπωρία που θα προκαλούσε στους θεατές που παρακολουθούσαν τον αγώνα και πίστεψα ότι η στάση μου θα είχε γίνει σεβαστή και θα είχε ληφθεί, ίσως, ως παράδειγμα.

Πιθανώς, μετά από αυτή την απόφαση, όσοι βρεθούν στην κατάστασή μου θα ενεργήσουν με πολύ διαφορετικό τρόπο για να προστατευτούν και να προσπαθήσουν να σταματήσουν τη ντροπή του ρατσισμού που δυστυχώς μάχεται να εξαφανιστεί.

Δεν αισθάνομαι προστατευμένος με κανέναν τρόπο από αυτήν την απόφαση.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς η φράση «φύγε μαύρο, είσαι απλά ένας νέγρος...» μπορεί να είναι σίγουρα προσβλητική, αλλά όχι μεροληπτική.

Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί, μόνο την επόμενη μέρα π Ατσέρμπι ξεκίνησε μια ανατροπή στην εκδοχή των γεγονότων αντί το κάνει αμέσως μόλις τελείωσε ο αγώνας.

Δεν περίμενα ένα τέτοιο τέλος που φοβάμαι -αλλά ελπίζω να κάνω λάθος- θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό προηγούμενο για να δικαιολογήσει στη συνέχεια ορισμένες συμπεριφορές. Ελπίζω ειλικρινά ότι αυτή η, για μένα, θλιβερή ιστορία μπορεί να βοηθήσει ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου να σκεφτεί ένα τόσο σοβαρό και επείγον ζήτημα».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα