Premier League: Η ατσαλένια Λίβερπουλ, η Άρσεναλ των ντέρμπι και η αναπόφευκτη Σίτι

Εννέα αγωνιστικές πριν το φινάλε στην Premier League, η Λίβερπουλ ξεπερνά τα εμπόδια, η Άρσεναλ ξορκίζει τους δαίμονές της και η Μάντσεστερ Σίτι… είναι η Μάντσεστερ Σίτι! To πρόγραμμα μέχρι το φινάλε. 

«Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε την «λευκή» ισοπαλία ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ, η οποία έδωσε την ευκαιρία στην Λίβερπουλ να μείνει μόνη της στην κορυφή της Premier League.

Έτσι λοιπόν, με το πέρας της 29ης αγωνιστικής οι τρεις διεκδικητές του τίτλου έχουν τις δικές τους πιθανότητες και τα δικά τους όπλα. Με βάση τα xG, η Λίβερπουλ έχει 42% πιθανότητα να κατακτήσει το πρωτάθλημα, η Μάντσεστερ Σίτι 31% και η Άρσεναλ 27%. Η Opta με την σειρά της δίνει 48% πιθανότητα κατάκτησης στους «κόκκινους», 35% στους «πολίτες» και 19% στους «κανονιέρηδες». Στο γήπεδο όμως, μάλλον και οι τρεις είναι εξίσου πιθανό να πανηγυρίσουν στο τέλος.

Λίβερπουλ από ατσάλι

Ξεκινώντας από την πρώτη θέση, η Λίβερπουλ μοιάζει να έχει την καλύτερη έκδοση του Γιούργκεν Κλοπ στην άκρη του πάγκου της. Αν αναλογιστεί κανείς πως έχει χάσει για όλη την σεζόν τους Μάτιπ, Τιάγκο και Μπάιτσετιτς, έχει εκτός από τον Φεβρουάριο τους Τζόουνς, Ζότα, Άλισον και Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο Ρόμπερτσον έχει χάσει 3 μήνες και ο Σαλάχ 12 παιχνίδια μάλλον μοιάζει θαύμα ότι είναι ακόμη πρώτη. Το επίτευγμα αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία εάν αναλογιστούμε πως οι «κόκκινοι» έχουν ήδη κατακτήσει το League Cup και συνεχίζουν στο UEFA Europa League ενώ έχουν «βγάλει» και μια σειρά από ταλέντα από την Ακαδημία τους τα οποία έδειξαν έτοιμα να προσφέρουν. Ενώ ας μην λησμονούμε και τα διαιτητικά λάθη που έχουν κοστίσει όπως το απίστευτο ακυρωθέν γκολ του Ντίας στο ντέρμπι με την Τότεναμ που προκάλεσε την συγγνώμη της Επιτροπής Διαιτησίας (PGMOL).

Τους πήρε τον αέρα

Τα προηγούμενα χρόνια, η Άρσεναλ είχε υποφέρει στα ντέρμπι με την Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Σίτι. Φέτος όμως, η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα έχει κυριαρχήσει πλήρως απέναντι στις δύο μεγάλες αντιπάλους της, τουλάχιστον στα αποτελέσματα. Οι Λονδρέζοι απέσπασαν ισοπαλίες τόσο στο Άνφιλντ όσο και στο Έτιχαντ ενώ νίκησαν εντός έδρας και τους δύο πιο πρόσφατους πρωταθλητές Αγγλίας. Στην ειδική βαθμολογία των τριών διεκδικητών, η Άρσεναλ έχει πάρει 8 βαθμούς ενώ Λίβερπουλ και Σίτι έχουν από τρεις αφού είχαν δύο ισοπαλίες μεταξύ τους.

Αν μη τι άλλο, οι «κανονιέρηδες» έχουν μεγαλώσει αισθητά μέσα στην σεζόν τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά, κάτι που αποτυπώνεται και στην βαθμολογία όπου έχει τόσο την καλύτερη επίθεση όσο και την καλύτερη άμυνα.

Πού να χάσει βαθμούς;

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να μην τα πηγαίνει τόσο καλά απέναντι στις μεγάλες ομάδες φέτος (δύο ισοπαλίες με την Λίβερπουλ, ήττα και ισοπαλία με την Άρσεναλ, ήττα από την Άστον Βίλα, δύο ισοπαλίες με την Τσέλσικαι μια ισοπαλία με την Τότεναμ) ωστόσο ποιος μπορεί να την ξεγράψει; Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν ήδη «τρέξει» σερί 11 νικών την φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και αποδεδειγμένα μπορούν να το ξανά κάνουν. Ιδιαίτερα όταν έχει μπροστά της αγώνες με την Πάλας, την Λούτον, την Μπράιτον, την Φόρεστ, την Γουλβς, την Φούλαμ και την Γουέστ Χαμ. Ενδεχομένως τα μόνα ματς που ίσως χάσει βαθμούς είναι εκείνα με την Άστον Βίλα και την Τότεναμ.

Αναλυτικά οι εναπομείναντες αγώνες τους:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ:

Σέφιλντ (Εντός)

Γιουνάιτεντ (Εκτός)

Πάλας (Εντός)

Φούλαμ (Εκτός)

Γουέστ Χαμ (Εκτός)

Τότεναμ (Εντός)

Άστον Βίλα (Εκτός)

Γουλβς (Εντός)

ΑΡΣΕΝΑΛ:

Λούτον (Εντός)

Μπράιτον (Εκτός)

Άστον Βίλα (Εντός)

Γουλβς (Εκτός)

Τότεναμ (Εκτός)

Μπόρνμουθ (Εντός)

Γιουνάιτεντ (Εκτός)

Έβερτον (Εντός)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ:

Άστον Βίλα (Εντός)

Πάλας (Εκτός)

Λούτον (Εντός)

Τότεναμ (Εκτός)

Φόρεστ (Εκτός)

Γουλβς (Εντός)

Φούλαμ (Εκτός)

Γουέστ Χαμ (Εντός).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα