Τσιμίκας: Έχασε την εμπιστοσύνη του Κλοπ;

Μπορεί ο Ρόμπερτσον να τραυματίστηκε ξανά, όμως ο Κώστας Τσιμίκας έμεινε ξανά στον πάγκο για την Λίβερπουλ ενώ δεν έχει παίξει βασικός στην Premier League από τον Δεκέμβριο. Ο ρόλος του Γκόμεζ και των «μικρών».

Ο Έλληνας παίκτης που έχει συζητηθεί περισσότερο τα τελευταία χρόνια είναι αναμφίβολα ο Κώστας Τσιμίκας. Ο Σερραίος αριστερός μπακ, αφού εντυπωσίασε με την φανέλα του Ολυμπιακού έκανε το μεγάλο βήμα και υπέγραψε στην πρωταθλήτρια Αγγλίας τότε, Λίβερπουλ.

Έπειτα από μια δύσκολη πρώτη σεζόν, ο 27χρονος διεθνής κέρδισε μια θέση στο ροτέισιον των «κόκκινων», κερδίζοντας το χειροκρότημα στο Άνφιλντ και μένοντας στην Ιστορία για το πέναλτι που χάρισε το Κύπελλο Αγγλίας στην Λίβερπουλ το 2022 απέναντι στην Τσέλσι.

Φέτος όμως και ενώ στο πρώτο μισό της σεζόν είχε ενεργό ρόλο, αφού ο Ρόμπερτσον έσπασε την κλείδα του τον Οκτώβριο, φαίνεται πως ο Τσιμίκας έπεσε στην ιεραρχία.

Μακριά από την ενδεκάδα…

Ο Άντι Ρόμπερτσον τραυματίστηκε ξανά με την Εθνική του, όμως κόντρα στην Μπράιτον ο Τσιμίκας έμεινε ξανά στον πάγκο. Δεν είναι μια νέα συνθήκη για τον Έλληνα μπακ, αφού δεν έχει ξεκινήσει βασικός για την Λίβερπουλ από τις 28 Φεβρουαρίου και τον αγώνα Κυπέλλου με την Σαουθάμπτον. Στην Premier League δε, έχει να πάρει φανέλα βασικού από τις 23 Δεκεμβρίου και το ντέρμπι με την Άρσεναλ που τραυματίστηκε.

Ο τραυματισμός του σαφώς και τον κράτησε εκτός όμως ήδη από τις αρχές Φλεβάρη είναι στις αποστολές της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ. Έκτοτε, έχει περάσει αλλαγή στο 90’+7’ με την Μπέρνλι, έμεινε στον πάγκο με Μπρέντφορντ και Λούτον, μπήκε στο 87’ του τελικού με την Τσέλσι όπου εδωσε και την ασίστ στον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, μπήκε αλλαγή στο 84’ με την Φόρεστ και έμεινε στον πάγκο τόσο στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι όσο και στο πιο βατό παιχνίδι με την Σπάρτα Πράγας εκτός έδρας. Ο Τσιμίκας όμως δεν έπαιξε βασικός ούτε μετά το 5-1 του πρώτου αγώνα και αρκέστηκε στο να περάσει αλλαγή στο ημίχρονο στην ρεβάνς με το σκορ ήδη στο 4-1. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν ως αλλαγή στο 101’ της παράτασης στο ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ.

…παρά τα προβλήματα

Ο Κώστας Τσιμίκας λοιπόν έχει μείνει μακριά από την ενδεκάδα των «κόκκινων» παρά το γεγονός πως ο Γιούργκεν Κλοπ αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα τραυματισμών. Ο Μάτιπ είναι εκτός με χιαστό από το Φθινόπωρο και ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ έχει υποστεί δύο συνεχόμενους σοβαρούς τραυματισμούς.

Παρόλα αυτά, ως αναπληρωματικός του Ρόμπερτσον παίζει συνήθως ο -εντυπωσιακός φέτος- Τζο Γκόμεζπαρά το γεγονός ότι ο Άγγλος παίζει ακατάπαυστα, είτε ως αριστερός μπακ, είτε ως στόπερ είτε ως δεξιός μπακ. Συγκεκριμένα, ο Γκόμεζ έχει παίξει από τις 23 Δεκεμβρίου επτά ενενηντάλεπτα, και συνολικά βασικός σε δέκα από τα έντεκα παιχνίδια που έχει δώσει η Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, έχει παίξει άλλα οκτώ ματς ως βασικός στις άλλες τρεις διοργανώσεις.

Βλέπουμε λοιπόν ότι όσο και να καταπονείται ο Γκόμεζ, ο Κλοπ δεν δίνει φανέλα βασικού στον Τσιμίκα.

Αναδείχθηκαν οι μικροί

Από την εξίσωση δεν γίνεται να λείπει και η παράμετρος των «μικρών» που ανέδειξε φέτος ο Γιούργκεν Κλοπαπό την Ακαδημία. Ο 20χρονος Τζάρελ Κουάνσα έχει αποδειχθεί άξιος συμπαραστάτης του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και έτσι ο Γκόμεζ δεν χρειάζεται να παίζει στόπερ και άρα μετατοπίζεται στα πλάγια. Όμως στο δεξί άκρο της άμυνας έχει ξεχωρίσει ο επίσης 20χρονος Κόνορ Μπράντλεϊ, κάτι που σημαίνει πως και αυτή η θέση είναι καλυμμένη και έτσι όταν ο Ρόμπερτσον δεν είναι σε θέση να παίξει η επιλογή του Κλοπ είναι να πορευτεί με τους δύο πιτσιρικάδες και στα αριστερά τον Γκόμεζ.

Σε κάθε περίπτωση, η βασιλεία του Γιούργκεν Κλοπ στο λιμάνι του Λίβερπουλ θα έρθει εις πέρας σε λιγότερο από δύο μήνες και ένας νέος προπονητής θα διαβεί τις θύρες στο προπονητικό κέντρο του Κέρκμπι. Ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Λίβερπουλ, θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδόχου του Γερμανού.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα