Λίβερπουλ: Προχωράει μέσα στην εβδομάδα για Ρουμπέν Αμορίμ

Η Λίβερπουλ σκοπεύει να κλείσει μέσα στην εβδομάδα τον προπονητή της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ρουμπέν Αμορίμ για να αποτελέσει τον διάδοχο του Γιούργκεν Κλοπ.

Η Λίβερπουλ φαίνεται πως καταστάλαξε στον άνθρωπο που θα αναλάβει την τεχνική της ηγεσία στην εποχή μετά τον Γιούργκεν Κλοπ. Αφού ο Τσάμπι Αλόνσο επέλεξε να συνεχίσει στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, οι άνθρωποι των «κόκκινων» στράφηκαν στον προπονητή της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ρουμπέν Αμορίμ.

Μάλιστα, όπως μετέδωσαν πριν λίγο έγκυρα Μέσα της Πορτογαλίας η Λίβερπουλ σκοπεύει να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να φτάσει σε συμφωνία με τον 39χρονο τεχνικό μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα! Οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν μετά την επικράτηση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας επί της Μπενφίκα (2-1) το Σάββατο (6/4) το βράδυ μετά την οποία η ομάδα του Αμορίμ απέκτησε διαφορά τεσσάρων βαθμών στην κορυφή της Liga NOS.

Ο 39χρονος προπονητής χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο «Άνφιλντ», αφού έβαλε τέλος στη 19χρονη αναμονή της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για ένα πρωτάθλημα το 2021, και ταιριάζει στο προφίλ της διοίκησης της Λίβερπουλ για το τι εκτιμά στους προπονητές. Το επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει θεωρείται ότι έχει παρόμοιο στυλ με αυτό που καθιερώθηκε υπό τον Γιούργκεν Κλοπ.

Από εκεί και πέρα, η «The Athletic» αναφέρει πως όποια ομάδα θέλει τον Αμορίμ θα πρέπει να καταβάλλει στην Σπόρτινγκ το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα πρόσθετο σημείο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ένα από τα βασικά μέλη του προσωπικού του Αμορίμ είναι ο Πάουλο Μπαρέιρα, ο οποίος είναι ειδικός στην πρόληψη τραυματισμών και εργαζόταν στη Λίβερπουλ. Αν τα πράγματα προχωρήσουν προς τον «γάμο» Αμορίμ και Λίβερπουλ, ο Μπαρέιρα είναι πιθανόν κάποιος που πρέπει να προσέξουμε.

Ο Αμορίμ, από την πλευρά του, δεν έχει δηλώσει τίποτα δημοσίως σχετικά με το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ, λέγοντας μετά τον αγώνα με την Μπενφίκα όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του: «Δεν πρόκειται να μιλήσω άλλο για το μέλλον μου, δεν έχω κάτι να πω πια».

Το προφίλ του Αμορίμ

Ο Ρουμπέν Αμορίμ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας παίζει με ένα αυστηρό 3-4-3, αλλά έχει παρόμοιες αρχές με τη Λίβερπουλ που βασίζονται στην υψηλή κατοχή της μπάλας και την υψηλή ένταση για την ανάκτηση της μπάλας σε προωθημένες περιοχές.

Ο Αμορίμ όχι μόνο έχει αποδείξει την επιθυμία του να φέρει νεαρά ταλέντα στην πρώτη ομάδα - συμπεριλαμβανομένων των Γκονσάλο Ινάσιο, Ματέους Νούνες, Νούνο Μέντες και Ουσμάν Ντιομάντε - αλλά το βιογραφικό του 39χρονου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό όσον αφορά τη βελτίωση της ποιότητας της ομάδας με τα μέσα που είχε στη διάθεσή του.

Ο Αμορίμ είναι γνωστός για τις δεξιότητές του στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και τη δημιουργία θετικών σχέσεων με τους παίκτες του.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα