Σόμποσλαϊ: «Να το κάνουμε για εμάς και για τον Κλοπ»

Ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ απολαμβάνει τον ρόλο του ως «δημιουργός χάους» στην μεσαία γραμμή για τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ για τον οποίο θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα φέτος. 

Ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ πλησιάζει στο τέλος της πρώτης του πλήρους σεζόν με τη Λίβερπουλ, αφού το περασμένο καλοκαίρι έφτασε από την Λειψία.

Σε 35 συμμετοχές μέχρι στιγμής, ο διεθνής Ούγγρος έχει συνεισφέρει με επτά γκολ και τέσσερις ασίστ, παίζοντας τον ρόλο του στην προσπάθεια της ομάδας να διεκδικήσει τον τίτλο της Premier League.

Ο Γιούργκεν Κλοπ περιέγραψε πρόσφατα την επιρροή του Σόμποσλαϊ μέσα στην ενδεκάδα ως «δημιουργός χάους» - και ο ίδιος αισθάνεται ότι οι ικανότητές του έχουν ενσωματωθεί όμορφα στο σύστημα του Άνφιλντ.

«Θα μπορούσα πραγματικά να φανταστώ ότι μίλησε γι' αυτό λόγω του πρέσινγκ», δήλωσε ο Σόμποσλαϊ. «Μου ζήτησε να το κάνω και κάνω αυτό που μου ζητάει. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να βοηθήσω την ομάδα».

Για τη σημασία του πρέσινγκ, προσωπικά και συλλογικά, πρόσθεσε: «Είμαι καλός σε αυτό, οπότε (όσο) είμαι καλός σε αυτό θα το κάνω.

Πιθανώς επίσης ήταν ένας βασικός λόγος για τον οποίο μπόρεσα να προσαρμοστώ τόσο καλά στην ομάδα, γιατί παίζω από την αρχή σχεδόν συνέχεια.

Απλά κάνω αυτό που θέλει, αυτό που του αρέσει και αυτό που βοηθάει την ομάδα» .

Ο Σόμποσλαϊ θα έχει, βέβαια, μόνο μία αγωνιστική περίοδο με προπονητή τον Κλοπ.

Η Λίβερπουλ έχει ήδη πανηγυρίσει την κατάκτηση του Carabao Cup για να γιορτάσει την τελευταία σεζόν του Γερμανού προπονητή στην τεχνική της ηγεσία και η πείνα της να προσθέσει δόξα στην Premier League και το Europa League έχει αυξηθεί με την ανακοίνωση της αποχώρησής του.

Ο Σόμποσλαϊ δήλωσε σχετικά: «Λοιπόν, μέχρι τον Ιανουάριο δεν το ξέραμε καν, οπότε μέχρι αυτή τη στιγμή, λέγαμε: "Εντάξει, ξεκινήσαμε καλά, οπότε ας συνεχίσουμε έτσι".

Συνεχίσαμε έτσι: 'Ας έχουμε μια σπουδαία σεζόν'. Και μετά, όταν είπε ότι θα φύγει μετά τη σεζόν, μας έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο ότι είναι η τελευταία του σεζόν, οπότε ας κάνουμε κάτι ξεχωριστό.

Και στη συνέχεια από παιχνίδι σε παιχνίδι δίναμε τον καλύτερό μας εαυτό και προσπαθούσαμε να το κάνουμε για εμάς αλλά και για εκείνον».

Οι «κόκκινοι» βρίσκονται στη μάχη με την Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι για τον τίτλο της Premier League και συνέχισαν την προσπάθειά τους με μια δύσκολη νίκη με 3-1 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το βράδυ της Πέμπτης.

Έπειτα από 30 αγωνιστικές, οι παίκτες του Κλοπ έχουν υποστεί μόνο δύο ήττες, καθώς τώρα στρέφουν την προσοχή τους στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σήμερα το απόγευμα.

Σχετικά με τις διαφορές που έχει διαπιστώσει παίζοντας στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, ο Σόμποσλαϊ δήλωσε: «Είναι λίγο, όχι η ποιότητα, απλά η ενέργεια στο παιχνίδι.

Κάθε ομάδα είναι καλή σε κάτι ή έχει τις μέρες της και τότε μπορεί να εκπλήξει τις άλλες ομάδες. Πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι. Δεν μπορούμε να βγούμε στο γήπεδο και να πούμε ότι είναι ένα εύκολο παιχνίδι, γιατί ποτέ δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι να το διεκδικήσουμε.

Δεν έχει σημασία με ποιον παίζουμε, πρέπει να δώσουμε το 100 τοις εκατό».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα