Κλοπ: «Αν παίζουμε έτσι γιατί να πάρουμε το πρωτάθλημα;»

Στην ήττα από την Κρίσταλ Πάλας αλλά και στην «μάχη» του τίτλου αναφέρθηκε ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ. «Αν πρεσάρεις 80% καλύτερα να μην πρεσάρεις καθόλου», τόνισε.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είπε στους παίκτες της Λίβερπουλ «αν πρεσάρετε 80%, καλύτερα να μην πρεσάρετε καθόλου» μετά την εντός έδρας ήττα τους με 1-0 από την Κρίσταλ Πάλας.

Το γκολ του Έζε καταδίκασε τη Λίβερπουλ στην πρώτη εντός έδρας ήττα της στην Premier League καιολοκλήρωσε μια καταστροφική εβδομάδα για τον σύλλογο μετά την ισοπαλία 2-2 της περασμένης Κυριακής με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την εντός έδρας ήττα 3-0 από την Αταλάντα για το UEFA Europa League.

Ο Κλοπ παραπονέθηκε για το γεγονός ότι η ομάδα του ήταν «πάντα πολύ ανοιχτή» στην ήττα από την Πάλαςκαι αμφισβήτησε το πρέσινγκ της ομάδας του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

«Είχαμε στιγμές που δεν κατέληξαν μπροστά από την εστία μας, όπου απλά δεν ήμασταν μαζί», δήλωσε ο Κλοπ.

«Επιτρέψτε μου να το πω έτσι, αν πρεσάρεις 80%, καλύτερα να μην πρεσάρεις καθόλου γιατί δεν έχει νόημα.

Ο Κέρτις (Τζόουνς) πήγαινε πραγματικά για αυτό, ακολουθούσε, εκτός από την πρώτη γραμμή που ήταν πολύ μακριά ο ένας από τον άλλο, κανείς δεν τραβούσε, ο (Αλέξις) Μακ Άλιστερ και ο Γουατάρου (Έντο) δεν μπορούσαν να το κάνουν και η τελευταία γραμμή ήταν επίσης πολύ βαθιά».

Ο Κλοπ δήλωσε ότι η ομάδα του επέτρεψε στην Πάλας να έχει πολύ μεγάλη κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα του «έπρεπε να τρέξει προς τη λάθος κατεύθυνση» και «δεν μπορούσε να αποκτήσει καμία δυναμική», αλλά πιστεύει ότι η απόδοση βελτιώθηκε μετά την ανάπαυλα.

Η ήττα αυτή σημαίνει ότι η Λίβερπουλ παραμένει τρίτη στην βαθμολογία της Premier League, δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και πίσω από την Άρσεναλ στη διαφορά τερμάτων αφού η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα υπέστη εντός έδρας ήττα από την Άστον Βίλα αργότερα την Κυριακή.

Ερωτηθείς τι σημαίνει το αποτέλεσμα για τις ελπίδες της Λίβερπουλ για τον τίτλο, ο Κλοπ απάντησε: «Η απάντηση είναι αρκετά εύκολη, αν παίξουμε όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο, πώς θα πρέπει να κερδίσουμε το πρωτάθλημα; Αν παίξουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο, μπορούμε να κερδίσουμε ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Αν μπορούμε να κερδίσουμε ποδοσφαιρικά παιχνίδια, θα δούμε πόσα μπορούμε να κερδίσουμε και τότε πρέπει να πρέπει να είμαστε κοντά όταν οι άλλοι δυσκολεύονται, αν δυσκολεύονται.

Για εμάς πρέπει να κερδίζουμε παιχνίδια ούτως ή άλλως. Έχουμε τώρα μια σειρά από εκτός έδρας παιχνίδια, που θα ήταν δύσκολα ούτως ή άλλως, θα είναι δύσκολα αλλά το ξέρουμε αυτό. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και αυτό είναι το εύκολο, τώρα δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Η κριτική σε αυτές τις στιγμές είναι απολύτως εντάξει, είναι απολύτως σωστή. Το θέμα είναι πώς την αντιμετωπίζουμε. Στο πρώτο ημίχρονο, δεν το αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, μαζευτήκαμε και θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι.

Χάσαμε το παιχνίδι στο κύπελλο (με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και ήταν σαν καταστροφή, επειδή ήμασταν τόσο καλοί και το χάσαμε ούτως ή άλλως και μετά ήρθαμε ισόπαλοι εκεί (στη Γιουνάιτεντ την περασμένη εβδομάδα), ήμασταν πολύ καλοί αλλά το χάσαμε ούτως ή άλλως. Τώρα δεν είναι αυτός ο λόγος για σήμερα, μόνο μερικές εβδομάδες πίσω ούτως ή άλλως, αλλά ζητήσατε μερικές εβδομάδες.

Τα προβλήματα που είχαμε στο παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ ήταν εντελώς διαφορετικά από αυτά που είχαμε σήμερα. Ναι, τα γκολ που δεχόμαστε είναι πολύ εύκολα. Αυτό είναι κάτι γενικότερο. Είπα αυτά που είπα για το σημερινό παιχνίδι».

Η Λίβερπουλ επιστρέφει στη δράση την Πέμπτη (18/4) με τον επαναληπτικό του προημιτελικού του Europa League με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο, πριν αντιμετωπίσει τη Φούλαμ εκτός έδρας στις 21 Απριλίου.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα