Τσάβι: «Αν νικήσουμε στο Clasico ξαναμπαίνουμε στο πρωτάθλημα»

Ο Τσάβι είναι πεπεισμένος ότι η Μπαρτσελόνα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη μάχη για τον τίτλο στη La Liga με μια νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης την Κυριακή (21/4, 22.00).

Η ομάδα του Τσάβι αποκλείστηκε από το Champions League την Τρίτη, αφού ηττήθηκε με 4-1 στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά μια νίκη στο El Clasico για την Μπαρτσελόνα, η οποία βρίσκεται οκτώ βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Τσάβι, ο οποίος αποβλήθηκε κατά τη διάρκεια της ήττας από την Παρί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κάλεσε την ομάδα του να χρησιμοποιήσει τον θυμό από την αποχώρηση στο Champions League για να τροφοδοτήσει την απόδοσή της στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» την Κυριακή (21/4, 22.00, Nova).

«Αύριο έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε στη La Liga», δήλωσε ο 44χρονος προπονητής. «Τυχαίνει να είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν.

Θα βρούμε μια δυνατή Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα μετά την πρόκρισή της επί της καλύτερης ομάδας στον κόσμο, της Μάντσεστρ Σίτι. Η ευφορία θα είναι στα ύψη και ο αντίπαλος θα είναι πολύ δυνατός.

Σήμερα προπονηθήκαμε καλά, χθες είχαμε το hangover του Champions League. Η ομάδα έχει όλο τον ενθουσιασμό του κόσμου για να παλέψει για αυτό το πρωτάθλημα.

Πρέπει να γυρίσουμε τον θυμό, την απογοήτευση και την ανικανότητα της προηγούμενης ημέρας υπέρ μας. Έχουμε μπροστά μας μια δυνατή και ηθικά ενισχυμένη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από αυτή την εβδομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Η Μπαρτσελόνα έχασε την τελευταία της αναμέτρηση με τη Ρεάλ, την ήττα με 4-1 στο ισπανικό Σούπερ Καπτον Ιανουάριο.

Η La Liga είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει ο Τσάβι να κερδίσει κάποιο τρόπαιο με την Μπαρτσελόνα αυτή τη σεζόν πριν αποχωρήσει από τον σύλλογο το καλοκαίρι και ο Ισπανός τόνισε τη σημασία του να ξεκινήσει καλά το παιχνίδι την Κυριακή.

Και πρόσθεσε: «Το συζητήσαμε σήμερα, ότι στα πρώτα λεπτά κάθε ημιχρόνου η Ρεάλ Μαδρίτης θα πιέζει. Είναι στην έδρα τους. Πρέπει να είμαστε πολύ γενναίοι.

Είναι το τέλειο στάδιο για να δείξουμε την προσωπικότητά μας. Έχουμε προετοιμαστεί καλά για το παιχνίδι, νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Τα πρώτα λεπτά θα είναι το κλειδί, να ηρεμήσουμε το παιχνίδι και να πιέσουμε ψηλά».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα