Ολυμπιακός - Μίλαν 3-0: Πρωταθλητές Ευρώπης οι μάγκες του Συλαϊδόπουλου (highlights)

Οι Νέοι του Ολυμπιακού πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση και νίκησαν με 3-0 τη Μίλαν στον τελικό του UEFA Youth League.

Ιστορία έγραψαν οι Νέοι του Ολυμπιακού στη Νιόν της Ελβετίας. Οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου «κατάπιαν» τη Μίλαν και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά. Η ομάδα του Πειραιά ήταν εκπληκτική σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι και δικαίως κατέκτησε τον τίτλο αήττητη.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα και μόλις στο 3ο λεπτό έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Πνευμονίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής και έκανε το σουτ, ωστόσο ο Ραβεγιέ τον νίκησε. Στη συνέχεια ο Μπακούλας σούταρε ψηλά άουτ. Η πίεση των «ερυθρόλευκων» συνεχίστηκε και στο 9ο λεπτό απείλησαν ξανά την αντίπαλη εστία.

Ο Πνευμονίδης έκανε την κούρσα από τα αριστερά και βρήκε στην μεγάλη περιοχή τον Παπακανέλλο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Μίλαν.

Δύο λεπτά μετά ο Πνευμονίδης ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ραβεγιέ, ωστόσο ο Μπρουκς δεν έδειξε την εσχάτη των ποινών. Στη συνέχεια οι «ροσονέρι» ισορρόπησαν το παιχνίδι και είχαν την κατοχή της μπάλας.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με δράστες του Παπακανέλλο και Χ. Κωστούλα. Για σχεδόν δέκα λεπτά ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη. Στο 37ο λεπτό ήρθε άλλη μία καλή στιγμή για τους παίκτες του Συλαϊδόπουλου.

Ο Κουτσογούλας βρήκε στην καρδιά της περιοχής τον Μπακούλα, αλλά εκείνος έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Ραβεγιέ. Στη συνέχεια δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη φάση και το 0-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Μίλαν μπήκε καλύτερα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ουσιαστικό. Αντίθετα ο Ολυμπιακός μέσα σε διάστημα έξι λεπτών καθάρισε το ματς.

Στο 60' ο Παπακανέλλος έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Χ. Κωστούλας πήρε την κεφαλιά, η οποία ακούμπησε στο χέρι του Στάλμαχ. Ο ρέφερι Μπρουκς δεν καταλόγιζε την εσχάτη των ποινών, όμως τον κάλεσαν από το VAR να κοιτάξει τη φάση. Έτσι ο Άγγλος ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Μουζακίτη να αναλαμβάνει την εκτέλεση.

Ο χαφ των Πειραιωτών νίκησε τον Ραβεγιέ και πέτυχε το 1-0. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε η στιγμή του 2-0. Ο Παπακανέλλος έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ από πλάγια θέση χρίστηκε σκόρερ.

Στο 66ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν και τρίτο γκολ. Ο Κουτσογούλας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπακούλας με ανάποδο ψαλίδι πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ.

Οι «ροσονέρι» δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Σίνα. Στο 80' ο Λιμπεράλι επιχείρησε το σουτ, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού του είπε «όχι», ενώ στην επαναφορά απέκρουσε ξανά την προσπάθεια του παίκτη της Μίλαν.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς και να κατακτούν δικαίως το πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην Ιστορία τους

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ολυμπιακός – Μίλαν 3-0

Γκολ: 60’ πεν. Μουζακίτης, 61’ Παπακανέλλος, 66’ Μπακούλας

Γήπεδο: «Κόλοβρεϊ»

Διαιτητής: Μπρουκς (Αγγλία)

Κίτρινη: Κ. Κωστούλας, Παπακανέλλος, Μπακούλας, Μπαρτσεσάγκι, Σίνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σ. Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Πρεκατές, Κουτσίδης, Κ. Κωστούλας, Αλαφάκης (72′ Δάμα), Μουζακίτης, Μπακούλας (87′ Τανούλης), Κουτσογούλας, Πνευμονίδης (87′ Γατόπουλος), Παπακανέλλος (75′ Λιατσικούρας), Χ. Κωστούλας.

ΜΙΛΑΝ (Ι. Αμπάτε): Ραβεγιέ, Μαγκνί, Σίμιτς, Ενσιάλα (69′ Λιμπεράλι), Μπαρτεσάγκι, Στάλματς (63′ Σίμελχακ), Μαλασπίνα Ζερόλι, Σκότι, Σία (78′ Σάλα), Καμάρντα (78′ Μπονόμι).


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα