Ολυμπιακός Κ19: Δόξα στα παιδιά σου

Οι Νέοι του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν το όνειρο της κατάκτησης του Youth League και έγραψαν μία χρυσή σελίδα στην Ιστορία του συλλόγου, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Το βράδυ της 22ης Απριλίου γράφτηκε η ενδοξότερη σελίδα στην Ιστορία των ακαδημιών του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Η «ερυθρόλευκη» Κ19 κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης και μάλιστα χωρίς να ηττηθεί.

Απέναντι σε παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου οι μάγκες του Συλαϊδόπουλου κατάφεραν να πετύχουν κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Παρακολουθώντας όλη την πορεία των Πειραιωτών στο UEFA Youth League, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως άξιζαν την κατάκτηση του τροπαίου. Μπαίνοντας στο θεσμό ως πρωταθλητής της Super League K19 o Ολυμπιακός πίστεψε στις δυνατότητές του και κυρίως ακολούθησε το δικό του δρόμο, τον οποίο έδειξε ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος που αποτελεί τον αρχιτέκτονα αυτής της μεγάλης επιτυχίας.

Σε κάθε ευρωπαϊκό αγώνα οι Πειραιώτες κοιτούσαν το δικό τους πλάνο και δεν προσπαθούσαν να ακολουθήσουν το παιχνίδι των αντιπάλων. Μετά τις διπλές αναμετρήσεις με Λέτσε και Καμπάλα, οι «ερυθρόλευκοι» κλήθηκαν να δώσουν τρία δύσκολα νοκ άουτ παιχνίδια.

Η αρχή έγινε απέναντι στην Ίντερ, την οποία κατάφεραν να αποκλείσουν στο «Γ. Καραϊσκάκης», μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Ακολούθησε η μεγάλη ανατροπή κόντρα στη Λανς.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω με 2-0, όμως ισοφάρισαν και απέκλεισαν στα πέναλτι τους Γάλλους. Η συνέχεια τους βρήκε στο Μόναχο. Απέναντι στη σκληροτράχηλη Μπάγερν, ο Ολυμπιακός έστησε... πάρτι και έφτασε εύκολα στη νίκη με 3-1.

Στα ημιτελικά το εμπόδιο της Ναντ δεν ήταν εύκολο και αυτό γιατί οι Γάλλοι βρίσκονται στην «ελίτ» των υποδομών. Με παίκτες που έχουν παραστάσεις και από την πρώτη ομάδα, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στα πέναλτι και να βρεθούν στον τελικό με τη Μίλαν.

Απέναντι στους «ροσονέρι» οι παίκτες του Συλαϊδόπουλου ήταν κυρίαρχοι και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ. Ωστόσο το τελικό 3-0 ήταν αρκετό για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του Πειραιά.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης σήκωσαν ψηλά τη σημαία της Ελλάδας, αλλά και του Ολυμπιακού και φώναξαν «παρών» ενόψει της συνέχειας. Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να μην φημίζεται για την αξιοποίηση των ταλέντων του, ωστόσο όπως σωστά δήλωσε ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, η κατάκτηση του τίτλου θα πρέπει να αποτελέσει την αρχή για ένα καλύτερο αύριο.

Η επένδυση του Ολυμπιακού στις ακαδημίες έπιασε τόπο και άνοιξε το δρόμο για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που πρέπει να δώσουν συνέχεια σ' αυτό που κατάφεραν οι «ερυθρόλευκοι». Φυσικά τα παιδιά της «ερυθρόλευκης» Κ19 θα πρέπει να αξιοποιηθούν κατάλληλα και στην πρώτη ομάδα, αρχής γενομένης από την καλοκαιρινή προετοιμασία.

Υ.Γ. Οι πανηγυρισμοί και η συγκίνηση των παιδιών μετά τη λήξη του τελικού απέδειξαν το πόσο δεμένη είναι η ομάδα και το πόσο ήθελαν οι ίδιοι αυτόν τον τίτλο, αποτελώντας παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα